Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Crestinii sarbatoresc un sfant important! Este cunoscut de toata lumea!

Pe 23 octombrie, crestin-ortodocsii sarbatoresc un sfant important, trecut cu negru in calendar. Este cunoscut ca ruda Domnului, fiind unul din verisorii lui Iisus Hristos.

Sfantul Iacob nu poate fi numit fratele Domnului, caci acesta nu s-a nascut ca toti ceilalti oameni, acesta avand un statut special – el este Mantuitorul sufletelor noastre, fiu al lui Dumnezeu.

Motivul pentru care se face confuzie si Sfantul Iacob este recunoscut si ca fratele Domnului este pentru ca la evrei gradele de rudenie erau cuprinse intr-un singur cuvant, acela de „frate”.

SFANT IMPORTANT PE 23 OCTOMBRIE. Iacob este fiul Salomeei si al lui Iosif, rod al iubirii acestora inainte ca Iosif sa fie logodnicul Fecioarei Maria, dupa moartea sotiei sale.

Sfantul Iacob este foarte important pentru totii credinciosii. Acesta a calatorit alaturi de Iosif si Maria si Pruncul, in perioada cand Irod a dorit sa il omoare pe Iisus Hristos.

CITESTE SI: Rugaciunea pentru cel ispitit de vrajmasi

CITESTE SI: Rugaciunea care te scapa de depresie

Sfantul Iacob a fost cel dintai episcop al Ierusalimului si a alcatuit prima slujba a Sfintei Liturghii. Liturghia Sfantuloui Iacob se savarseste si in zilele noastre in Biserica Ortodoxa Greaca, ziua sa de praznuire.

Rolul lui Iacob a fost unul crucial pentru crestinism. Acesta a convertit multi iudei si elini la credinta cea dreapta.

SFANT IMPORTANT PE 23 OCTOMBRIE. Iacob a fost pus de batranii iudeilor sa urce pe aripa Templului ca sa-l ocarasca pe Hristos, insa acesta, cand a ajuns acolo, a vorbit frumos despre Domnul, sustinand cu voce tare ca este Fiul lui Dumnezeu.

Pentru aceasta ‘indrazneala’, Sfantul Iacob a fost ucis cu pietre si aruncat de pe Templu.

Troparul Sfantului Apostol Iacob, ruda Domnului
Glasul 2

Ca un ucenic al Domnului ai primit Evanghelia, drepte; ca un mucenic esti de neinduplecat; indrazneala ca un frate al lui Dumnezeu, a te ruga ca un ierarh. Roaga pe Hristos Dumnezeu, sa mantuiasca sufletele noastre.

sfant important-22102015-1

Condacul Sfantului Apostol Iacob, ruda Domnului
Glasul 4

Cel Ce Te-ai Inaltat…
Dumnezeu Cuvantul Tatalui Unul-Nascut, Cel Ce a venit la noi in zilele cele de apoi, Sfinte Apostole Iacob, Dumnezeiescule, pe tine intai te-a aratat pastor si invatator ierusalimitenilor si ispravnic credincios Tainelor celor duhovnicesti. Pentru aceasta, toti pe tine te cinstim, Apostole.

Sursa foto: Shutterstock, agnos.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top