Connect with us

Revistateo.ro

Crioterapia

Sanatate

Crioterapia

Aerul  și apa reprezintă cele mai importante componente de pe Terra, așa că este evident că vor fi încărcate cu valențe simbolice în toate marile mitologii ale lumii. În linii mari apa se poate conidera importantă din trei aspecte: apa ca sursă de viață și de sănătate, apa ca mijloc fizic de purificare și regenerare, și apa ca remediu și agent terapeutic.

Nu se poate realiza o istorie a hidroteraeuticii. Terapia cu apă este la fel de veche ca apariția omului pe pământ.

Apa provoacă modificări vitale în organismul uman, nu numai din punctul de vedere al învelișului cutanat, ci și prin intermediul său, asupra tuturor aparatelor și țesuturilor care constituie organismul. Manipulând inteligent apa, terapeutul poate exercita sau diminua curentul vital care traversează ființa umană.

CITEȘTE ȘI: 5 MODURI ÎN CARE TE AFECTEAZĂ STRESUL

Crioterapia utilizează ca agent de vindecare apa extrem de rece sau chiar sub formă de gheață. Ea este practicată într-un regim sever care include schimbarea atmosferei, exercițiile în aer liber și o doză considerabilă de autosugestie.

Crioterapia se bazează pe aplicarea externă a apei reci sau a gheții, fie în scopuri curative, fie în scopuri profilactice. Fie că este administrată pe calea băilor obișnuite, a dușurilor, compreselor, împachetărilor sau a altor procedee, ea acționează pe calea acelorași mecanisme comune.

Gheața produce modificări ale lumenului vascular, pe un teritoriu variabil. Ea exercită două tipuri de racții asupra vaselor: vasodilatație și vasoconstricție.

Pe termen lung crioterapia este benefică, crește tonusul muscular, accelerează metabolismul, întărește sistemul respirator și pe cel nervos. Totuși crioterapia este contraindicată în cazul celor care prezintă maladii cardiovasculare. Crioterapia se va practica numai sub stricta supraveghere a unui terapeut specializat în acest domeniu, și numai după efectuarea unei anamneze detaliate a pacientului.

Cum ți se pare această terapie? Ai încercat? Ai vrea să încerci? Ce părere ai despre beneficiile aduse?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top