Connect with us

Revistateo.ro

Aceste metode ajută organismul să se adapteze la ora de iarnă.

Stil de viata

Cum ajuți organismul să se adapteze la ora de iarnă

Pe măsură ce temperaturile scad va fi mai greu să ne ridicăm din pat pentru a ieși din casă dimineața. Acest lucru se datorează răspunsului natural al organismului la vremea rece, care include frisoane, respirație mai rapidă și dorința generală de a ajunge într-un mediu mai cald cât mai rapid posibil.

Cu toate acestea, într-o perioadă de câteva săptămâni, corpul se va adapta la o vreme mai rece.

Corpul uman pare să fie mai puțin eficient la adaptarea la vremea rece decât la vremea caldă sau altitudine.

„În cele din urmă suntem o specie adaptată la căldură.”, a declarat Josh Snodgrass, antropolog la Universitatea din Oregon, Eugene, pentru Discovery.

Cum ajutăm organismul să se adapteze la ora de iarnă

Cele mai frecvente reacții la schimbarea de oră sunt oboseala accentuată, irascibilitatea, anxietatea, tulburările de somn, nivelul crescut de stres, lipsa de energie, disconfortul, durerile de cap și chiar dereglările hormonale.

Fructele oleaginoase sunt surse de vitamine și minerale, astfel că ne adaptează organismul la schimbările de mediu și asigură un nivel crescut de energie. Conțin uleiuri și grăsimi sănătoase și au un aport nutritiv extraordinar, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Vitamina C redă energia organismului pe durata întregii zile, întărește sistemul imunitar și ajută la absorbția fierului, un mineral vital pentru transportul oxigenului și al substanțelor nutritive în corp. În plus, vitamina C este un aliat de nădejde al organismului în sezonul rece.

În topul celor mai bogate surse de vitamina C se află kiwi și ardeiul gras roșu, care conțin mai multă vitamina C decât o portocală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top