Connect with us

Revistateo.ro

Cum alegi parfumul care ți se potrivește

Frumusete

Cum alegi parfumul care ți se potrivește

Parfumul spune multe despre personalitatea ta, de aceea ar trebui să te reprezinte întocmai. În fiecare anotimp, chimia corpului nostru se schimbă, în fiecare zi ne îmbrăcăm și ne simșim diferit, așadar vrem să alege arome care reflectă adevărata noastră stare atunci când le purtăm. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți alegi prafumul potrivit!

Alegerea unui parfum care să te reprezinte poate fi o provocare. Majoritatea producătorilor clasifică parfumurile în funcție de notele colective și astfel s-ar format mai multe categorii: note lemnoase, florale, fructate, citrice, spicy. Mai există și categoriile hibrid cum ar fi parfumurile floral-orientale, sau fructate-dulci. În mdo evident, vei fi atrasă de o anumită categorie, în funcție de personalitatea și de gusturile tale. Așadar, este bine să știi categoria de arome care te atrage înainte de toate.

CITEȘTE ȘI: REMEDII PENTRU UNGHIILE ÎNGĂLBENITE

Înainte să începi să-ți achiziționezi diverse sticle de parfum, cumpără mai multe mostre. Este foarte probabil ca la prima întâlnire, să îți placă un parfum, dar să constați după 5 pulverizări că de fapt nu te caracterizează.

Nu încerca mai multe de 3 parfumuri o dată. Cele mai multe magazine îți pun la dispoziție boabe de cafea, pentru a putea preveni supraîncărcarea simțurilor olfactive cu prea multe arome. Aplică parfumurile pe zonele cu puls și ține sticla la aproximativ 10 cm distanță. Punctele în care se simte pulsul sunt încheieturile de la mâini, după urechi, zona gâtului.

Nu te grăbi. Parfumurile se evaporă în anumite etape. Orice parfum are note de vârf, note de mijloc și note de bază. Notele de vârf sunt primele pe care le simți. Odată ce acestea dispar, rămân notele de mijloc, deseori numite buchetul sau inima parfumului. Notele de bază sunt accentuează notele de mijloc și lasă o amprentă de durată. Acestea pot fi simțite la aproximativ 15 minute după ce ai pulverizat parfumul, așa că nu te compromite să cumperi un parfum până nu îi simți notele de bază.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top