Connect with us

Revistateo.ro

fondul de ten

Machiaj

Cum aplici corect FONDUL DE TEN

Fondul de ten este baza pentru orice machiaj si daca nu e aplicat corect da un aspect foarte artificial tenului. Invata sa il aplici corect!

Poti sa aplici fondul de ten cu un buretel, o pensula sau direct cu degetele. Buretelul are un mare avantaj caci absoarbe surplusul de fond de ten si nu risti sa ai un strat ca o masca pe ten. Totusi, nu este tocmai usor de manipulat, daca nu esti specialist si risti sa iti pierzi rabdarea. Aceeasi poveste este si cu pensula, cu care risti sa iti „pictezi” fata neuniform.

CITESTE SI: Cum sa folosesti PUDRA pentru un ten IMPECABIL!

CITESTE SI: Un condiment banal, pe nume TURMERIC, e mai puternic decat multe pastile. Stiinta o confirma!

Pana la urma, cea mai buna varianta raman propriile degete, cu care poti aplica fondul de ten impecabil, daca acordam putina atentie procedeului. Fondul de ten nu se aplica precum o crema, masandu-l, ci cu miscari scurte, din aproape in aproape. Incepe aplicarea lui din centrul fetei catre exterior, pana la linia parului, barbie si gat. Foloseste de fiecare data o cantitate mica din produs.

La final, acopera zonele cu imperfectiuni cu un creion corector si aplica o pudra translucida care fixeaza machiajul.

CUM ALEGI FONDUL DE TEN?

In ceea ce priveste textura, ai de ales intre fond de ten fluid, crema, spuma si pudra.

Fondul de ten fluid este cel mai comun, se adreseaza tuturor tipurilor de ten caci are o putere medie de acoperire, de aceea este recomandat mai ales vara, cand nu incarca tenul foarte tare. Daca ai tenul gras, ai grija sa gasesti o formula mata.

Fondul de ten crema are o putere mai mare de acoperire si are proprietati de hidratare. Este recomandat in special pentru tenul

Fondul de ten spuma are o textura usoara si se absoarbe rapid in piele, dar nu are putere de acoperire mare.

Fondul de ten pudra este cea mai buna optiune daca ai tenul gras, insa trebuie sa acorzi o mai mare atentie aplicarii acestuia si sa renunti la pudra obisnuita!

Daca nu ai multe imperfectiuni si vrei o formula usoara, alege crema coloranta – ideala pentru orice tip de piele doarece contine crema hidratanta si putin fond de ten care hraneste pielea si ii uniformizeaza culoarea.

DAR CULOAREA?

Secretul fondului de ten este ca, odata aplicat, acesta trebuie sa fie invizibil pe fata ta! Baza lui trebuie sa fie galbena – evita tonurile de rosu!

Ca sa testezi, incearca mai multe nuante pe obraz – FONDUL DE TEN NU SE TESTEAZA PE MANA, CI PE FATA – trasand linii pana la maxilar. Vei vedea daca ti se potriveste fondul de ten mai inchis sau mai deschis la culoare abia cand te vei orienta spre o fereastra ca sa observi in lumina naturala.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Machiaj

To Top