Connect with us

Revistateo.ro

Cum arata cartea pe care nimeni pana acum nu a reusit sa o citeasca

Stiri

Cum arată cartea pe care nimeni până acum nu a reuşit să o citească

Cartea Codex Seraphinianus, a fost publicată pentru prima dată în 1981 şi aparţine arhitectului şi designerul industrial italian Luigi Serafini. Cartea este o enciclopedie ilustrată a unei lumi imaginare, unii oameni care au văzut-o sunt de părere că provine dintr-un univers paralel.

Potrivit ultimelor cercetări, semnele din carte nu se repetă pentru a putea fi cumva identificate şi asociate cu vreo literă şi acest lucru face aproape imposibilă descifrarea mesajului secret din interiorul paginilor misteriosului manuscris.

CITEŞTE ŞI: GROTA MISTERIOASĂ DIN PIATRA CRAIULUI. AI AUZIT ASTA?

Codex Seraphinianus are 365 de pagini şi este scrisă într-un alfabet indescifrabil, cu toate că au existat mai multe tentative de-a lungul anilor de a traduce scrierea. Volumul este împărțit în 11 capitole și are două părți, una despre natură, alta despre oameni, iar ilustrațiile par a fi desenate cu creioane colorate, potrivit cercetătorilor.

Autorul ei , Luigi Serafini a susținut tot timpul că acest codex nu este altceva decât o realitate, pe care oamenii încă nu o pot înțelege. La fel cum copiii privesc o carte ilustrată pentru adulți și nu înțeleg mare lucru, dar știu că lucrurile pe care le văd au un sens logic, așa și adulții nu înțeleg chiar toate lucrurile din Codex Seraphinianus, dar știu că ele sunt o normalitate, aşa a descris autorul mesajul cărţii.

În prezent, pe internet, Codex Seraphinianus poate fi cumpărată pentru sume cuprinse între 300 şi 1.000 de dolari, în funcţie de ediţie. „Cartea într-adevăr se ridică la nivelul reputației sale. Desenele sunt la rândul lor hilare, tulburătoare, bizare și, uneori, pur și simplu de neînțeles”, afirma un deținător al unui exemplar din cartea Codex Seraphinianus.

Cartea a fost reeditată în repetate rânduri, în 1983, în 1990, în 2006 și în 2013.

sursa foto: interiorator.com

sursa foto: interiorator.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top