Connect with us

Revistateo.ro

Staruri

Cum arată unicul copil al cuplului Doina și Ion Aldea Teodorovici

Pe 30 octombrie 1992, vestea că Doina și Ion Aldea Teodorovici au plecat dintre noi i-a întristat pe toți românii. Cei doi artiști din Basarabia erau iubiți nu doar de basarabeni, dar și de milioane de români, iar piesele lor erau extrem de îndrăgite.

În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, Doina şi Ion se îndreptau către Chişinău când în localitatea Coșereni, pe E 85, mașina în care se aflau a intrat într-un copac. Pentru Ion Aldea Teodorovici nu s-a mai putut face nimic, în timp ce soția sa a plecat dintre noi la scurt timp, în drum spre medici.

Vestea că artiștii a fost o grea lovitură pentru toată lumea, mai ales că aceștia au lăsat în urma lor și un fiu în vârstă de numai 10 ani, pe nume Cristofor.

Copilul a rămas în grija unor rude ale celor doi, iar peste ani de zile, acesta a reușit să devină cunoscut, la fel ca părinții săi. Fiind singurul copil al cuplului Aldea Teodorovici, Cristofor a decis să ducă mai departe moștenirea artistică a părinților săi.

Cristofor are propria orchestră și organizează concerte în memoria părinților săi

Într-un interviu acordat în anul 2012, Cristofor a mărturisit că a încercat dintotdeauna să privească cu optimism viața .

„Bunicii sunt cei care mi-au fost alături (…) Părinţii mei mi-au lăsat o moştenire impresionantă şi, dacă aşa s-a întâmplat, înseamnă că aşa a vrut Dumnezeu, ca ei să plece mai devreme de pe pământ (…) Am primit o mare doză de inspiraţie de la muzica părinţilor mei. Muzica lor îmi ajută în fiecare clipă, în fiecare zi. Mă conving, de fiecare dată, că nu e deloc puţin tot ce mi-au lăsat ei ca moştenire.

Deşi, cu anii, am înţeles că au avut prea puţin timp ca să reuşească tot ce ar fi vrut şi ar fi putut reuşi. Noi, însă, vreau să cred, avem ani şi ani, sau poate chiar vor urma secole în care, dacă nu noi, atunci urmaşii noştri vor descoperi în continuare tot ce ne-au lăsat Ion şi Doina. Cei doi au reuşit să ne lase un material muzical destul de vast.

Sunt peste 300 de piese, multe dintre care se păstrează în inimile românilor, şi asta mă bucură.”, a declarat tânărul pentru zgd.ro.

Motivat de amintirea părinţilor săi şi de dăruirea pe care aceştia au avut-o pentru muzică, Cristofor are propria orchestră şi susţine concerte atât în România, cât şi în Republica Moldova.

De altfel, multe persoane spun că tânărul seamnănă perfect cu tatăl său, care, cu siguranță că ar fi fost extrem de mândru de copilul său.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Staruri

To Top