Sanatate
Cum calculezi vârsta reală a inimii tale
Tu știi care e vârsta reală a inimii tale? Se spune că inima are o vârstă diferită de cea scrisă în buletinul fiecăruia. În momentul în care aceasta cedează, înseamnă că a îmbătrânit înaintea organismului.
Tu știi care e vârsta reală a inimii tale?
În Europa, peste 920.000 de persoane fac atac de cord în fiecare an. Peste 50% dintre aceștia nu își cunosc vârsta reală a inimii, iar bolile care se dovedesc a fi fatale nu prezintă de cele mai multe ori niciun simptom.
Calculatorul de risc cardiovascular pentru 10 ani are la bază o însumare a obiceiurilor zilnice, a nivelului colesterolului din sânge, a presiunii arteriale și a problemelor medicale paralele cu cele legate de inimă sau sânge.
Printre factorii luați în calcul se numără fumatul, activitatea sportivă și obiceiurile alimentare. Barometrul sănătății inimii ia în calcul de asemenea sexul, vârsta, presiunea sistolică și starea curentă de sănătate. Se mai calculează și indicele de masă corporală.
DACĂ VREI SĂ AFLI CARE ESTE VÂRSTA REALĂ A INIMII TALE DĂ CLICK AICI
Indiferent de rezultatul obținut, e bine să țineți cont de câteva sfaturi:
1. Evitați consumul excesiv de produse care conțin zahăr, inclusiv fructuoza procesată și cerealele procesate.
2. Încercați să nu vă mai stresați. Stresul crește riscul de infarct de cinci ori, iar accesele de furie accelerează în mod necontrolat bătăile inimii.
CITEȘTE ȘI: „Planta distrugătoare” care te vindecă de boli
CITEȘTE ȘI: Simptomele nebanuite ale unui atac de cord pe care femeile trebuie sa le cunoasca
3. Faceți cel puțin 30 de minute de sport zi de zi.
4. Consumați alimente organice, cu cât mai puțini aditivi alimentari.
5. Consumați cât mai multă vitamina D. O puteți obține prin simpla expunere la soare sau din suplimentele orale pe care le găsiți în farmacii.
6. Evitați sedentarismul. Ridicați-vă de pe scaunul de la birou după fiecare 50 de minute petrecute în fața calculatorului.