Naturiste
Cum combați retenția de apă cu mătasea porumbului
Mătasea porumbului (părul acela pe care îl aruncăm de obicei la gunoi după ce desfacem știuleții) are câteva proprietăți uluitoare.
Mulți dintre noi obișnuim să aruncăm mătasea porumbului atunci când punem porumbul la fiert, însă unii specialiști ne recomandă să o păstrăm.
Acel păr are efecte diuretice, antiinflamatoare și nu numai. Are în compoziție ulei volatil, potasiu, calciu, vitaminele C, E și K și alantoină.
În vechime, mulți se tratau cu această mătase în lipsa medicamentelor de care beneficiem astăzi. Era folosită la durerile menstruale la femei și în tratamentul gutei.
De asemenea, s-a constatat că datorită puternicilor antioxidanți pe care îi conține, ar combate retenția de apă, o problemă de sănătate destul de mare mai ales pe timpul verii.
Bătrânii fierbeau mătasea și o lăsau la ifnuzat ca să scape de durerile de stomac, de durerile menstruale ori chiar de pietrele la rinichi.
Se ia câte o linguriță din apa în care a fost fiartă mătasea porumbului o dată la două ore mai multe săptămâni la rând, până se constată o ameliorare a stării de sănătate.
Mucilagiile pe care le conține mătasea porumbului ajută la absorbția surplusului de apă din țesuturi. Ceaiul din mătasea de porumb se bea de trei ori pe zi, cu înghițituri mici, nu mai mult de 250 de mililitri.
Cura cu acest tip de ceai este benefică și combaterii durerilor menstruale, fie că ele apar înainte de menstruație (premenstruale) sau după (postmenstruale).
Vitamina K este ”de vină” pentru aceste calități ale mătasei. Aceasta ajută în tulburări hemoragice și în anemie. Reduce și simptomele neplăcute ale menopauzei, printre care bufeurile, transpirația în exces și insomnia.