Connect with us

Revistateo.ro

Cum iti dai seama ca orezul pe care il consumi contine plastic. Desi este cea mai mare exportatoare de orez din lume, China reuseste sa ii socheze pe consumatori.

Inedit

Cum deosebesti orezul adevarat de cel din plastic

Cum iti dai seama ca orezul pe care il consumi contine plastic. Desi este cea mai mare exportatoare de orez din lume, China reuseste sa ii socheze pe consumatori.

Recent, s-a descoperit faptul ca o parte din orezul comercializat este facut din plastic. Si salata verde, varza, ouale, usturoiul sau alte alimente au ajuns sa fie contrafacute. Medicii recomanda ca alimentele exportate din China sa fie atent verificate inainte de a fi consumate.

Iata cum poti deosebi orezul adevarat de cel facut din plastic:

In primul rand, primul test pe care il poti face este sa pui intr-un pahar cu apa rece o lingura de orez nefiert. In cazul in care orezul sta la suprafata, orezul este facut din plastic. In schimb, daca se lasa pe fundul paharului, atunci este sigur pentru a fi consumat.

Cum deosebesti orezul adevarat de cel din plastic. Da-i foc

O alta metoda eficienta pentru a vedea daca orezul nu este contrafacut este sa ii dai foc. Cel din plastic va incepe sa miroasa a plastic imediat ce i se da foc. Cel bun va arde, fara un miros de plastic.

Daca cele doua metode nu te-au lamurit pe deplin, se fierbe orez care se pune intr-o cutie inchisa. Dupa cateva zile, se observa daca are mucegai pe el. In cazul in care mucegaiul este vizibil, atunci orezul este sigur pentru consum. Cel care nu face mucegai este din plastic si trebuie aruncat imediat.


Ultima metoda este cea in care se piseaza orezul intr-un mojar. Daca observi ca pudra obtinuta este alba, atunci poti consuma fara grija acel orez. Daca pudra este una cu tenta de galben, atunci ai de-a face cu un orez contrafacut.

Articole pe aceeasi tema:

Cum scapi de cearcane si liniile vietii de sub ochi cu o masca pe baza de orez

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top