Connect with us

Revistateo.ro

Cum era Revelionul in perioada comunista. VIDEO

Inedit

Cum era Revelionul in perioada comunista. VIDEO

Revelionul in perioada comunista era plin de restrictii. La televiziunea nationala, programele incepeau cu ode aduse partidului si sotilor Ceausescu, urmate de cateva momente de comedie si, cel mult, cantari.

Episoadele pline de umor din noaptea de Revelion erau asigurate de legendarii Toma Caragiu, Dem Radulescu, Stela Popescu si Alexandru Arsinel. Nu lipseau de pe micile ecrane nici Jean Constantin sau Nae Lazarescu ori Vasile Muraru.

Trecerea in noul an era pentru comunisti un prilej excelent pentru a continua propaganda. Scenetele din seara de 31 decembrie erau intrerupte la 12 noaptea de discursul lui Nicolae Ceausescu. Acesta transmitea, an de an, un mesaj important poporului.

Serbari dedicate partidului. Momente de umor la TVR – VIDEO

Oamenii organizau serbari speciale cu cateva zile inainte de Revelion, iar in scoli se faceau scenete. Momentele erau dedicate Partidului Comunist si conducatorilor iubiti.

Dintr-un articol publicat in ziarul „Scanteia” din 1979, aflam ca de Revelion se bucura toata suflarea romaneasca. „Anotimpul alb, zilele care au mai ramas pana la sfarsitul anului calendaristic poarta gandurile copiilor la bradul frumos impodobit.

Bradul scanteiaza in lumina jocului de artificii, la sacul plin cu daruri al lui Mos Gerila, pe care il intampina cu voiosia cantecului. Copiii il intampina cu fapte frumoase, cu notele bune si foarte bune din carnetul de elev.

Surprizele care ii asteapta sunt multe si foarte placute caci societatea noastra s-a ingrijit din vreme de cei aproape 4,2 milioane de copii ai tarii. Trebuiau sa aiba o vacanta plina de bucurii. Traditionalele sarbatori ale pomului de iarna sa fie mai stralucitoare ca oricand.

Anul 1979, anul Congresului al XII-lea al partidului si al celei de-a 35-a aniversari a eliberarii patriei, a fost un an in care si munca parintilor a fost mai buna”, se arata intr-un articol vechi, conform gandul.info.

CITESTE SI: Superstitii de Revelion din Romania si din intreaga lume

In seara de Revelion si in zilele premergatoare sarbatoririi sfarsitului de an, oamenii isi urau de bine. Partidul avea grija ca poporul sa afle, prin toate mijloacele, succesele obtinute peste an.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top