Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Cum este afectata economia globala de conflictul dintre Rusia si Turcia. CE SE INTAMPLA CU PETROLUL

Doborarea unui avion rusesc de catre statul turc, la granita cu Siria, si-a aratat primele efecte asupra economiei globale. Pretul petrolului pe pietele globale a explodat dupa ce avionul militar fusese doborat.

La bursa din New York, pretul petrolului a crescut peste zi cu 1,12 dolari, pana la 42,87 de dolari. De asemenea, la Bursa de la Londra, cotatia barilului de titei Brent a urcat cu 1,29 lei pana la 46,12 lei.

Armata Turicie a doborat un avion militar rus Su-24 la granita dintre Turcia si Siria. Autoritatile turcesti au acuzat autoritatile rusesti ca au incalcat spatiul aerian al statului lor. Rusia sustine ca avionul era in spatiul aerian sirian, lucru care poate degenera intr-un conflict cu potential urias.

„Aceasta escaladare ar putea provoca o anumita contagiune in Orientul Mijlociu ceea ce ar afecta in cele din urma livrarile de petrol”, explica Matt Smith, un cunoscut analist economic.

CITESTE SI: Decizia NEASTEPTATA luata de presedintele Turciei, Erdogan, dupa conflictul militar cu Rusia

CITESTE SI: Rusia inchide spatiul aerian pentru companiile ucrainiene

Cei mai multi analisti economici sustin ca Siria produce o cantitate mica de petrol si exista sanse foarte mari ca orice tensiune provocata la granita dintre statul turc si cel sirian sa majoreze pretul petrolului cu cifre de neimaginat.

Preluare Fresh24.ro

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top