Connect with us

Revistateo.ro

Cum faci microdermabraziune acasă. Petele, ridurile și acneea dispar peste noapte

Cosmetica

Cum faci microdermabraziune acasă. Petele, ridurile și acneea dispar peste noapte

Oamenii preferă să dea adesea sume importante pentru a scăpa de problemele de pe ten. Fie că este vorba despre cicatrici, riduri, pete pigmentare sau acnee, pe piață se găsesc o mulțime de tratamente care promit să facă minuni încă de la prima utilizare.

Pe lângă faptul că unele produse pot fi extrem de scumpe, se poate întâmpla ca unele persoane să dezvolte alergii sau reacții adverse la acele ingrediente. Pentru că fiecare produs conține substanțe chimice care pot avea reacția adverse, precum iritații sau chiar decolorare a pielii.

Citește și: Cel mai puternic tratament împotriva infecțiilor, inflamațiilor și a iritațiilor. Îl ai în bucătărie

Din fericire, nu este nevoie să dai foarte mulți bani pe astfel de tratamente, deoarece poți să îți creezi singur un tratament eficient, chiar la tine acasă. Multe persoane au deja ingredientele și le folosesc adesea în bucătărie, însă nu s-au gândit la faptul că dacă sunt combinate îi scapă de atât de multe probleme la nivelul pielii.

Citește și: Tratament împotriva cicatricilor. În 30 de zile, orice semn de pe piele dispare

Așadar, ai nevoie doar de două ingrediente: bicarbonat de sodiu și ulei de măsline. Fiind un exfoliant extrem de bun, bicarbonatul de sodiu ajută la curățarea feței. În același timp, uleiul de măsline reduce inflamarea pielii, în timp ce menține PH-ul la cel mai bun nivel.

Se amestecă cele două ingrediente într-un bol, până când se obține o pastă. Se aplică amestecul pe față, evitând zona ochilor și a gurii și se lasă să se usuce, timp de aproximativ 10 minute. După această perioadă, se clătește fața cu apă călduță și se aplică o cremă hidratantă potrivită nevoilor tenului.

Ce recomandă medicii dermatologi pentru un ten fără imperfecțiuni

Această mască se recomandă a fi folosită zilnic, iar în aproximativ 14 zile, fața ar trebui să arate deja mult mai bine.

Medicii dermatologi recomandă demachierea zilnică a tenului, precum și curățarea cu o soluție potrivită tipului de ten. Chiar dacă ai tenul gras, pielea ta tot are nevoie de hidratare, așa că trebuie să folosești o cremă hidratantă pentru tenul gras. De asemenea, în timpul verii, se recomandă un machiaj extrem de lejer, pentru a evita înfundarea porilor.

Iar un ultim sfat de la medicii dermatologi este să folosim cremă cu factor cu protecție solară atât pentru ten, cât și pentru restul corpului expus la razele solare. Astfel, se evită îmbătrânirea pielii și a apariția petelor pigmentare.

1 Comment

1 Comment

  1. Andrei

    2019-03-08T10:29:40+02:00 at 2019-03-08T10:29:40+02:00

    Caderea parului apare de obicei din cauza lipsei de vitamine pe care o avem. Daca ne suplinim corpul cu vitamine si minerale care sa ne ajute nu vom mai avea probleme nici cu caderea parului. Si eu am avut intr-o perioada probleme cu caderea parului, dar la mine au trecut de la sine. Nu am facut absolut nimic si totul a trecut de la sine!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top