Connect with us

Revistateo.ro

Cum fierbi corect orezul

Stil de viata

Cum fierbi corect orezul

Iti prezentam cateva informatii importante despre cum fierbi corect orezul astfel incat sa nu iti afecteze sanatatea.

Majoritatea gospodinelor fierb gresit orezul si pun in pericol viata intregii familii, avertizeaza oamenii de stiinta.

Orezul nu trebuie fiert in oala pana cand se evapora complet apa. Acest mod expune organismul la otravirea cu arsenic. Arsenicul contamineaza orezul din cauza toxinelor si pesticidelor folosite la cultivarea plantei.

Profesorul de biologie Andy Meharg de la Queens University Belfats sustine ca exista mai multe alternative la fireberea orezului. Pentru a demonstra ca orezul este contaminat de arsenic, profesorul a folosit doua cesti de apa la o ceasca de orez. A lasat apa sa se evapore complet, iar apoi a testat compozitia chimica a orezului.

Cea mai buna varianta de gatit, conform expertilor irlandezi, este inmuierea orezului intr-un vas. Orezul trebuie lasat cateva ore inainte de fierbere. S-a constatat ca prin aceasta metoda contaminarea a scazut cu 80%.

Orezul trebuie fiert intr-o cantitate mare de apa, aproximativ cinci cesti la o ceasca de orez. Aceasta este cea mai sigura si sanatoasa metoda, sustin specialistii.

Utilizarile neobisnuite ale orezului

Orezul poate fi utilizat si in afara bucatariei. Putini stiu ca boabele de orez usuca electronicele. Acestea scot apa care afecteaza circuitele si repara ca prin minune obiectele.

Orezul absoarbe caldura. Cu ajutorul compresei cu apa de orez sau boabe de orez fierte se poate reduce temperatura crescuta la nivelul fruntii, a gatului sau a cefei.

Orezul are si puterea de a coace fructele. Bananele verzi se coc in doar cateva ore daca sunt puse intr-un recipient cu orez.

CITESTE SI: Cum deosebesti orezul adevarat de cel din plastic

Apa de orez poate fi folosita si in tratamentele cosmetice. Previne formarea cosurilor si iritarea tenului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top