Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cum functiona „Facebook” in anul 1560

Reteaua de socializare Facebook este un fenomen real in toata lumea. Ce ati spune daca aceasta retea exista acum 450 de ani, mai exact in anul 1560?

Nevoia omului de a socializa, de a afla ce face prietenul ori de a-si nota activitatile de peste zi e de cand lumea. Facebook exista intr-o varianta diferita in anul 1560.

O descoperire recenta arata ca reteaua de socializare din trecut era ca un fel de oracol. Facebook-ul din acea perioada se numea „Cartea prietenilor” (Alba Amicorum).

Acela era un caiet in care, in special doamnele, isi notau relatiile de prietenie si cele profesionale. Se poate spune in acest fel ca Facebook isi are originea in tarile nordice, dupa jumatatea secolului al XVI-lea, caci pe teritoriile actuale ale Norvegiei si Suediei facea furori acest caiet al prietenilor.

Facebook-ul medieval era purtat peste tot de traitorii acelor vremuri. Acolo se scriau pareri (commenturile de azi) despre absolut orice subiect si erau „sharuite” din mana in mana catre prieteni.

CITESTE SI: Schimbare URIASA la Facebook. Uite ce iti poti pune in locul POZEI DE PROFIL

CITESTE SI: S-a descoperit ce efect pozitiv are rețeaua Facebook asupra ta

Cei care erau de acord cu opiniile exprimate in scris isi dadeau like-ul confirmand in scris ca aproba opinia respectiva.

Oamenii faceau schimb de carti pentru a afla ce idei interesante au ceilalti vizavi de cele exprimate de ei.

Aceste cărţi nu lipseau niciodată pe timpul unei călătorii, fiindcă ele reprezentau un loc extrem de bun pentru a scrie păreri despre tot felul de lucruri, inclusiv despre muzică.

De cele mai multe ori, oamenii din 1560 făceau schimb de cărţi pentru a afla şi alte păreri sau idei de la cei din jur.

facebook-27102015

Facebookul este cea mai utilizata retea de socializare din Romania. Peste 5 milioane de romani intra in fiecare zi sa vada ce au mai facut prietenii din lista.

Dintre acestia, 62% sunt barbati si 38% femei. Cea mai activa grupa de varsta pe Facebook (33%) este formata din tineri (15-24 de ani), urmata de grupa celor cu varsta cuprinsa intre 25 si 49 de ani (12,7%).

Sursa foto: Antenasatelor.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top