Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cum iti influenteaza personalitatea culoarea camerei in care petreci cei mai mult timp

Asiaticii pun mare pret pe felul in care isi aranjeaza camerele, tinand cont nu doar de pozitionarea plantelor ori modul in care este asezat dormitorul (spre Rasarit sau spre Apus), ci si de cromatica incaperii in care locuiesc.

Teoria potrivit careia culorile ne influenteaza starea de spirit a fost confirmata de psihologii americani, noteaza financesonline.com. Iata mai jos cum se schimba personalitatea ta, in functie de culoarea camerei in care petreci cel mai mult timp din zi.

ROSU

Daca rosu e culoarea predominanta a camerei in care stai cel mai mult peste zi, afla ca devii mai vital, mai receptiv si mai pasional. Rosul este asociat cu sexualitatea dezinhibata, cu curajul, cu revolta, cu descatusarea de timiditate, cu nevoia de exprimare fara niciun regret.

De asemenea, rosul stimuleaza un ritm cardiac mai rapid. Daca peretii camerei tale, de pilda, sunt vopsiti in rosu, incaperea va parea mai mare, mai primitoare.

CITESTE SI: Ai urechi de dac sau de roman? Uite ce spun ele despre tine si personalitatea ta

CITESTE SI: Uite cum iti influenteaza personalitatea varsta la care te-au conceput parintii tai

ALBASTRU

Albastrul produce substante chimice calmante si este o culoare numai buna daca esti stresat zilnic din cauza sarcinilor de la locul de munca.

Este o culoare recomandata mai ales pentru dormitoare deoarece alunga depresia si potenteaza pozitivitatea. De asemenea, daca petreci mult timp intr-o camera albastra, vei deveni o persoana mai loiala, mai receptiva, mult mai echilibrata si mai calma.

GALBEN

Galbenul fura ochii oricui, deci si al musafirilor pe care ii primesti la tine in casa. Ofera o nota de optimism iesita din comun.

Nu este cea mai potrivita culoare pentru camera bebelusilor deoarece, asa cum arata studiile psihologilor, ii face pe acestia sa planga mai mult. Pe de alta parte, oamenilor maturi ca etate le ofera o putere dominatoare. Persoanele care sunt inconjurate de mult galben sunt mai capoase, in general.

VERDE

Verdele este culoarea perfecta mai ales pentru sufragerii. Este combinatia dintre o culoare rece (albastru) si una calda (galben) oferind liniste, optimism si ambitie. Miresele din Evul Mediu, de exemplu, asociau verdele cu fertilitatea, culoare folosita pentru a aduce spor in casnicii.

ROZ

Rozul este o culoare foarte pacalitoare. Poate sa te imbete de placere, dar si sa te deprime. Este o culoare foarte tipatoare si poate provoca dureri de cap ori serioase sincope la nivel psihic.

Poate servi drept calmant pentru persoanele varstnice ori pentru cei care sufera de boli mintale, insa este o culoare provocatoare pentru persoanele care nu prezinta afectiuni psihice, solicitandu-le prea mult privirea. Lipsa de concentrare este unul dintre efectele pe care il produce culoarea roz.

VIOLET/ PURPURIU

Purpuriul era culoarea regalitatii, Cleopatra din Egiptul Antic folosindu-l pentru a-si etala luxul si pentru a transmite mesaje de inalta clasa. Purpuriul te face sa privesti lucrurile din punct de vedere material si te responsabilizeaza atunci cand ai de facut calcule precum bugetul familial.

ALB

Aceasta nonculoare se potriveste cu orice element si iti transmite o senzatie de liniste. Te face mai sensibil si mai inocent, dar in acelasi timp mai iubaret, mai afectiv.

NEGRU

Aceasta culoare te face o persoana mai supusa. Negrul face apel la gandire rationala, la intristare, la reflectare profunda asupra lucrurilor. Te motiveaza sa iti infranezi pornirile nervoase si te cheama la cugetare.

ALB + NEGRU

Principiul Ying-Yang este unul al complementaritatii. Daca ai camera combinata in alb si negru, esti o persoana care imbina perfect emotionalul cu rationalul, gasesti explicatii logice pentru absolut orice si esti un bun strateg in situatii de criza.

PORTOCALIU

La fel ca si verdele, portocaliul trateaza depresia si te expune la pozitivitate. Aceasta culoare te face sa zambesti in orice situatie si sa privesti viata cu ochi buni.

Sursa foto: Shutterstock

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top