Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Cum îți schimbă viața aceste semințe puternice

5 SEMINȚE CARE ÎȚI SCHIMBĂ VIAȚA.

1. Semințele de Quinoa
Această pseudocereală își trăiește de câțiva ani încoace momentul său de glorie. Recunoscută ca super-aliment conține multe proteine, grăsimi nesaturate, fibre și minerale. Le poți consuma pentru a combate colesterolul rău din sânge. Se consumă gătite și seamănă la gust cu mămăliga.

2. Semințele de chia
Descoperite în America de Sud, unde se consumă cel mai mult de pe întreaga planetă, semințele de Chia sunt bogate în Omega 3, fibre (aliment genial pentru combaterea constipației) și multe vitamine. Semințele de chia sunt excelente pentru persoanele care au tendința de a mânca mult pentru a ajunge la senzația de sațietate.

CITEȘTE ȘI: CE MĂNÂNCĂ ANDRA ÎN A 7-A LUNĂ DE SARCINĂ

3. Semințele de amarant
Sunt foarte bine pentru persoanele cu afecțiuni cardiovasculare datorită grăsimilor nesaturate pe care le conțin. De asemenea, au un aport consistent de proteine.

4. Semințele de mei
Plantă cultivată în Europa de Nord, Rusia, Africa subsahariană, Asia și India. Această plantă este foarte sățioasă și poate fi consumată aât în platouri sărate cât și în rețete dulci. Conține amidon, fier, fosfor și complexul vitaminic B.

5. Semințele de susan
Semințele de susan pot fi introduse fără nicio problemă în categoria superalimentelor. Conțin o serie de proteine pe care le puteți găsi doar în carne, grăsimi sănătoase care au grijă de inima ta, aminoacizi esențiali, lecitină (coboară nivelul colesterolului rău), fibre, calciu, fier și zinc. Se pot consuma crude sau gătite ori pe biscuiți. Semințele de susan pot fi introduse în salatele răcoritoare și sănătoase de vară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top