Connect with us

Revistateo.ro

Cum poți preveni apariția firelor albe

Par & Coafuri

Cum poți preveni apariția firelor albe

Radicalii liberi distrug foliculii firului de păr și melanina, ceea ce duce la apariția firelor albe. Când producția de melanină este împiedicată, decolorarea nu își face întârziată apariția. Uleiul de amla are un conținut bogat în antioxidanți care împiedică radicalii liberi să deterioreze podoaba capilară. Amla ajută la menținerea culorii naturale a părului. Iată cum poți face chiar tu câteva tratamente eficiente!

Amestecă ulei de cocos cald și 2 lingurițe de pudră de amla și formează o pastă moale pe care să o aplici pe toată lungimea părului. Folosind acest tratament de cel puțin 2 ori pe săptămână îți poți recăpăta culoarea naturală apărului și poți preveni apariția altor fire albe. Poți prepara o cantitate mai mare pe care să o păstrezi într-un recipient  închis ermetic depozitat într-un loc întunecos.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ ÎȚI FACI SINGURĂ UN ULEI PENTRU PĂR

O altă mască care previne apariția firelor albe este cea din ulei de amla și eucalipt. Ai nevoie de 3 linguri de ulei de amla, o lingură de ulei de eucalipt, o lingură de iaurt, zeamă de lămâie  și un ou. Amestecă uleiul de amla cu uleiul de eucalipt și câteva picături de apă și lasă-le într-un recipient închis peste noapte. A doua zi adaugă zeamă de lămâie, iaurt și un ou bine bătut. Aplică masca pe toată lungimea părului și las-o să acționeze 2 ore. Spală-te cu apă caldă și repetă săptămânal tratamentul, timp de 2 luni.

Pudra de amla combinată cu uleiul de migdale dulci este un remediu foarte eficient împotriva albirii părului. Amestecă 2 linguri din această pudră cu o jumătate de cană de ulei de migdale dulci încălzit și masează scalpul cu acest amestec timp de 10 minute. Lasă apoi masca să acționeze 2-3 ore și spală-te cu un șampon ușor și apă caldă (nu fierbinte). Părul tău va deveni mai puternic și își va păstra culoarea naturală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top