Connect with us

Revistateo.ro

Cum previi alergiile primăverii

Sanatate

Cum previi alergiile primăverii

O dietă dezechilibrată agravează problemele de sănătate, inclusiv astmul și alergiile sezoniere. Numeroase studii au arătat că alimentele bogate în antioxidanți, combat inflamațiile din corp, un factor critic în controlul alergiilor. Totodată, alimentele bogate în omega 3 au același efect și îți pregătesc organismul pentru schimbarea de sezon. Încearcă să consumi mai multe fructe și legume proaspete, semințe, ceai verde, pește, ouă și ulei de semințe de in.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. MANICHIURĂ DE PRIMĂVARĂ

Kilogramele în plus îngreunează respirația, o problemă destul de gravă atunci când suferi de alergii. Grăsimea acumulată în jurul abdomenului împiedică plămânii să se extindă complet și diafragma să se deplaseze în jos. Cu alte cuvinte, nu vei putea respira corect, adânc. Atunci când te confrunți cu o alergie, aceasta devine o problemă foarte aravă, care poate îngreuna situația. Pierdera în greutate te va ajuta să primești mai mult oxigen.

Stresul este un factor care poate agrava sensibilitatea la alergii și în același timp dăunează din toate punctelede de vedere organismului. Ori de câte ori te confrunși cu o situație stresantă, corpul tăîu eliberează o cantitate mare de hormoni de stres. La rândul lor, aceștia trimit semnale spre alte părți ale corpului pentru a le pregăti de acțiune. Dacă acest lucru se întâmplă zi de zi, fără o eliberare fizică, stresul poate provoca daune mai ales sistemului imunitar. Un sistem imunitar slăbit, crește șansele de apariție a reacțiilor alergice.  Este important să înveți să controlezi stresul și să îl eliberezi.

Următoarele remedii alternative, combinate cu medicamente antihistaminice, pot ameliora simptomele alergice: un supliment zilnic cu multivitamine și minerale care să conțină magneziu, seleniu, vitamina C și vitamina E, o ceașcă de ceai de mentă sau mușețel în fiecarea seară înainte de culcare, suplimente alimentare pe bază de frunze de iederă sau echinaceea.

Acest articol este scris cu scop informativ. Informatiile prezentate mai sus nu substituie necesitatea unui control medical.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top