Connect with us

Revistateo.ro

Cum previi îmbătrânirea prematură

Cosmetica

Cum previi îmbătrânirea prematură

Îmbătrânirea este un proces absolut normal prin care trece fiecare dintre noi. Totuși, există anumite lucruri pe care le putem face pentru a preveni apariția prematură a ridurilor, a liniilor fine și a petelor. Cel mai important lucru pe care îl poți face este să eviți expunerea la soare. Folosește în fiecare zi o cremă intens hidratantă care să conțină factor de protecție de cel puțin 20. Dacă te numeri printre persoanele care se machiază, un fond de ten cu SPF este ideal pentru tine. Evită solarul și expunerea îndelungată la soare pentru a avea un ten cât mai tânăr și o pielea cât mai elastică.

CITEȘTE ȘI: MACHIAJUL ANTI-AGING

Fumatul este factor major care afectează elasticitatea pielii. Nicotina stopează producția de colagen și astfel pielea devine inelastică, dând naștere primelor riduri și linii fine. Soluția este să renunți la acest obicei nociv și să te hidratezi și să faci mai mult sport. Hidratarea are un rol esențial deoarece menține pielea fermă, hrănită. Este extrem de important să te hidratezi din interior, cu cel puțin 2-3 litri de apă pe zi, și din exterior cu o cremă puternic hidratantă, potrivită tipului tău de ten.

Lipsa somnului este un alt factor care duce la apariția primelor riduri. Pe timpul nopții pielea se reface, însă dacă tu nu îi oferi această șansă, ridurile, petele și liniile fine vor apărea mai repede decât îți imaginezi. Cea mai indicată poziție este pe spate, deoarece astfel pielea nu face cute care să dea naștere în timp la riduri și alte semne.

Mâinile și gâtul sunt la fel de importante ca și fața. Este esențial să aplici o cremă hidratantă și pe gât, deoarece pielea sensibilă din această zonă este foarte predispusă la riduri.  Mâinile, de asemenea, spun adevărul despre vârsta ta. De aceea ele trebuie îngrijite și hrănite corespunzător, cu cremă și eventual măști speciale din ingrediente naturale.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top