Connect with us

Revistateo.ro

Epidemie în România! Numărul deceselor este alarmant

Sanatate

Cum previi rujeola

Zilnic apar zeci cazuri noi de rujeola, iar in aceste zile parintii tot ce trebuie sa faca este sa se gandeasca la preventie.

Refuzul unor mame de a isi vaciina copiii, a marit de sute de ori cazurile in care micutii se imbolnavesc.

Iata cateva sfaturi despre cum sa previi rujeola.

CITESTE AICI: Primele semne ale rujeolei nu sunt bubitele rosii.

Cum sa previi rujeola

Chiar dacă dezbaterile controversate din jurul altor vaccinuri – cel mai adesea cel sezonier antigripal – te-au pus pe gânduri, în cazul pojarului nu este de glumit: soluţia optimă rămâne vaccinarea antirujeolică. Poţi întări efectul benefic prin administrarea rapelurilor, care pot fi asociate cu cel antirubeolic şi cel antioreion.

Vaccinul ROR este un vaccin trivalent, pentru prevenirea apariţiei rubeolei, oreionului şi rujeolei. Acesta se administrează gratuit, copiilor cu vârste între 12-15 luni, pentru ca apoi să urmeze un rapel, de obicei la vârsta de șapte ani. Deși conţine virusuri vii, acestea sunt prea slabe pentru a produce rujeolă, oreion sau rubeolă la persoane sănătoase.

Daca totusi eviti sa-ti vaccinezi copilul, desi aceasta este singura forma de imunizare, incearca ca egiena acestuia sa fie cat mai buna si sa nu intre in contact direct cu alte persoane straine.

Ce este rujeola?

Rujeola (cori sau pojarul, cum este cunoscut în mod uzual) este o boală eruptivă extrem de contagioasă, provocată de virusul rujeolic şi care apare, de cele mai multe ori, în timpul primilor ani de viaţă. Punctul maxim al incidenţei cazurilor de rujeola se înregistrează primăvara, dar poate apărea și toamna.

Modalitatea de transmitere a bolii este aerogenă, atunci când bolnavul purtător de virus tuşeşte sau strănută. Dacă piciul tău a contractat boala, el va rămâne contagios patru zile înainte şi după apariţia erupţiei cutanate, scrie mami.ro.

ATENTIE: Vaccinul se administreaza doar daca sanatatea copilului tau este perfecta.

 

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top