Connect with us

Revistateo.ro

Educatie

Cum ramai gravida mai usor

Atunci cand un cuplu este pregatit sa aiba un copil, incep si grijile viitorilor parinti.

Multe femei nu au rabdare si isi doresc sa ramana gravide in cel mai scurt timp si nici nu se gandesc sa astepte prea mult.

Daca unele femei reusesc sa ramana insarcinate chiar din primele incercari, pentru altele este mult mai dificil si au nevoie de luni sau chiar de ani intregi pana cand sa isi poat strange bebelusul la piept.

Pentru femeile care nu reusesc sa ramana insarcinate usor, Societatea Europeana de Reproducere Umana si Embriologie vine cu cateva sfaturi extrem de pretioase.

Cum ramai gravida mai usor

Ei bine, in primul rand, daca vrei sa stii cum ramai gravida mai usor, renunta la orice forma de contraceptie. Acesta este primul pas pentru a ramane gravida usor. Medicii recomanda sa astepti cateva luni dupa ce ai intrerupt pastilele contraceptive pentru a lasa corpul sa se echilibreze hormonal si pentru ca fatul sa nu aiba probleme.

Se estimeaza ca in prezent, 3 din 5 cupluri concep copilul dorit in 6 luni de incercari si 1 din 4 cupluri are nevoie de mai mult de 6 luni, spre 1 an. Pentru restul, conceperea dureaza mai mult de un an.

Incepe sa consumi acid folic zilnic. Acest lucru iti creste exponential sansele de a deveni mama mai usor. Consuma spanac, varza, mustar, salata, sparanghel, citrice, fasole, mazare si linte, precum si legume verzi, inchise la culoare.

In cazul in care se intampla ca dupa sase luni de incercari nu ai ramas insarcinata, poti merge la un consult de planning familial alaturi de partenerul tau, pentru a fi amandoi testati. In cazul lui, in afara de analizele uzuale, se recomanda o testare a spermei, pentru a afla daca este una sanatoasa.

Faceti sex regulat si mai ales in zilele in care esti tu fertila. Astfel, in ziua ovulatiei si in apropierea acestei zile, aveti contacte sexuale mai dese. Nu doar in timpul ovulatiei poti ramane gravida, ci si in alte zile, iar sexul regulat creste sansele.

Citeste si: Cinci lucruri pe care ginecologul nu ti le-a spus despre vagin, insa pe care trebuie sa le stii
Fiti optimisti si nu creati o povara din acest lucru. Mai multe cupluri care s-au chinuit ani intregi sa devina parinti, au intrat in depresie si au avut ganduri negative. In momentul in care au renuntat sa mai faca o prioritate din acest lucru, au aflat ca vor deveni parinti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top