Connect with us

Revistateo.ro

Atunci cand dispare increderea in cuplu, multi parteneri se gandesc la despartire. Pentru multe persoane, pare imposibil de reparat.

Cuplu

Cum reconstruiesti increderea in cuplu, in patru pasi

Atunci cand dispare increderea in cuplu, multi parteneri se gandesc la despartire. Pentru multe persoane, pare imposibil de reparat. De la probleme cu banii, infidelitate si neincredere, certurile pornesc si nu se mai opresc in cazul unor cupluri.

Expertii in relatiile de cuplu le-au impartasit pacientilor pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a reconstrui o relatie ruinata.

Momentul in care afli ca partenerul te minte, nu are incredere in tine sau chiar te insala este devastator. Tot mai multe cupluri apeleaza la sedinte de terapie de cuplu pentru a-si salva casnicia sau relatia.

Nimeni nu este perfect, insa prin comunicare, acceptare si indreptarea, o relatie poate deveni chiar si mai puternica.

In primul rand, pentru a ajunge cu un pas mai aproape de a avea o relatie sanatoasa si fericita trebuie sa iti confrunti partenerul. Fara tipete si certuri, trebuie sa afli si parerea partenerului. Nu apela la mesaje, email ori mesaje pe retelele de socializare, ci discutati fata in fata. Nu spune altora ce te deranjeaza, inainte de a-i spune partenerului.

Este o discutie mult prea importanta, care decide viitorul unei relatii si trebuie discutata cu calm si cu diplomatie.

Pasul al doilea este reprezentat de indreptarea greselilor. Transparenta cu care iti exprimi sentimentele este cruciala. Spune-i partenerului exact cat de mult te deranjeaza situatia si asteapta-i raspunsurile. In cazul in care esti persoana care a gresit in relatie, ofera raspunsurile sincer si fara perdea.

Cel vinovat in relatie trebuie sa fie capabil sa ii ofere sprijinul partenerului ranit si sa il incurajeze. De asemenea, trebuie sa fie capabil sa promita ca, in cazul unei aventuri, aceasta s-a terminat.

Cum reconstruiesti increderea in cuplu, in patru pasi

Al treilea pas este definit de reconectarea partenerilor. Dupa eliminarea „amenintarii”, cei doi parteneri trebuie sa decida sa nu mai vorbeasca despre acel subiect decat la terapia de cuplu. In dormitor este exclus sa vorbeasca despre amanta sau despre amant.

Increderea se recastiga cu greu, cu gesturi mici si cu cuvinte mari.

Ultimul pas este construirea unei nou relatii. Aceasta presupune momentul in care o luati de la zero, lasati in urma certurile care puteau duce la ruptura si invatati sa traiti din nou impreuna. Increderea este din nou castigata, iar partenerii simt din nou aceleasi sentimente de dinainte de criza pe care au avut-o.

Articole pe aceeasi tema:

21 de semne simple care prevestesc finalul unei relatii

Cum iti afecteaza prima dragoste viitoarele relatii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top