Sanatate
Cum recunosti alimentele care te pot imbolnavi
Cum recunosti alimentele care te pot imbolnavi? Auzim tot mai des la televizor cazuri in care persoanele se imbolnavesc de la mancare. Nu e tot timpul vorba despre mancatul peste masura. Toxiinfectia alimentara poate aparea si din cauza superficialitatii noastre cand cumparam anumite alimente. Unele produse pe care le consumam zi de zi pot da semne daca ar trebui sa le lasi pe raft sau sa le arunci ori sa le mananci.
Cum recunosti alimentele care te pot imbolnavi
1. LEGUMELE CU FRUNZE VERZI
Daca observi ca sunt foarte lucioase cand le cumperi din supermarket, nu e un semn tocmai bun. Ai impresia ca sta cineva sa le spele in fiecare minut pentru clienti? In niciun caz.
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa mirosi leguma si apoi sa o speli bine de tot, daca se poate cu apa calda pentru a elimina bacteriile aflate la suprafata acesteia.
2. OUALE
Un ou stricat poate fi recunoscut foarte usor. Daca il introduci intr-un vas cu apa si acesta ramane pe fund, e mai vechi de doua saptamani, deci asta inseamna ca vei avea serioase probleme cu stomacul. Daca pluteste deasupra apei, e numai bun de consumat.
3. INGHETATA
Ii spune si numele: in-ghe-ta-ta! Nu trebuie sa aiba aspect gelatinos si nici sa fie apa dedesubtul cutiei. In aceste cazuri, arunc-o sau du-te la Protectia Consumatorului cu ea.
4. PEPENELE GALBEN
Pepenele galben trebuie sa fie galben sau usor portocaliu. Daca fructul are o culoare maronie si miroase urat, oricat de gustos ar fi crezand ca este bine copt, nu il manca.
5. TONUL
Tonul nu trebuie sa aiba o culoare galbuie, iar mirosul nu trebuie sa iti aduca aminte de amoniac.
6. IAURTUL
Nici iaurtul nu trebuie sa fie alb-galbui, ci alb ca… laptele. Daca iaurtul are prea mult zer si este galbui, arunca-l.
7. CONSERVA DE CARNE
Conserva de carne de peste poate fi testata inca de la deschidere. Daca in momentul in care inlaturi cheita curge multa zeama din ea, este 100% stricata.
8. PAINEA
Painea trebuie sa aiba doar coaja tare si nu atat de tare incat sa iti fie greu sa o tai chiar si cu fierastraul. Cat despre miez, trebuie sa fie moale si pufos.
9. ROSIILE
Rosiile exagerat de moi, care te trimit cu gandul la pasta de rosii, nu sunt tocmai bune. Abia au intrat in stare de putrefactie. Mirosul neplacut este un alt indicator al consumabilitatii acestora.
5 alimente care omoara natural celulele canceroase din corp
Intr-o lume in care aproape ca suntem bombardati cu tot felul de substante chimice, este normal sa cautam cele mai bune solutii care sa contracareze poluarea, sa lupte cu radicalii liberi si sa intareasca sistemul imunitar.
Cercetatorii au descoperit ca in organismul uman exista o molecula – TIC 10 – care activeaza o proteina ce ajuta corpul sa lupte impotriva celulelor canceroase si sa suprime dezvoltarea tumorilor.
BONUS: Iata 3 alimente care ajuta organismul sa inhibe in mod natural dezvoltarea tumorilor
1. Turmeric
Curcuminul are nenumarate beneficii, gratie antioxidantilor puternici pe care ii contine. Efectele sale benefice au o sfera larga de actiune asupra mai multor boli, fara efecte secundare. Un studiu realizat la Munchen releva faptul ca turmericul inhiba formarea metastazelor.
2. Struguri si Resveratrol
Resveratrolul nu numai ca este un antioxidant foarte puternic, insa el reduce degenerarea celulelor. Resveratrolul care se gaseste in struguri ajuta la reducerea dezvoltarii celulelor canceroase si precanceroase.
3. Ceaiul verde
Catehina din ceaiul verde este o substanta flavonoida uimitoare. Ea blocheaza dezvoltarea tumorilor si necrozelor si interfereaza cu o substanta chimica ce duce la inflamarea celulelor din muschi si vasele de sange.
Ana- Maria Rotaru
2016-08-25T15:41:57+03:00 at 2016-08-25T15:41:57+03:00
1.Cum adica? Rosiile cu pielea tare sunt modificate genetic!;
2.Nu am inteles ce e cu frunzele verzi;
3. In niciun caz oul proaspat nu pluteste, ci invers, cade la fund. Ce Dumnezeu, nu mai stiti ce scrieti?!
4. Painea nu trebuie sa aiba nici coaja tare, cauciucoasa, nici miezul moale care se transforma in coca in stomac;
PS: Eu sunt o cititoare fidela/pasionata a Dumneavoastra si va rog sa nu va grabiti cand scrieti articole! Daca eram mai tanara, mi-as fi dorit sa devin colaboratoare(indiferent de grad)