Connect with us

Revistateo.ro

Cum recunoști o persoană narcisistă și cum poți sta departe de ea

Relatii

Cum recunoști o persoană narcisistă și cum poți sta departe de ea

Nimeni nu iubește o persoană narcisistă, cu excepția acelei persoane. Este foarte greu să trăiești alături de o asemenea persoană, însă nu imposibil, dacă ții cont de câteva lucruri.

Potrivit dicționarului, narcisismul înseamnă: Atenție excesivă față de propria persoană fizică; dragoste, admirație, adesea patologică, față de propria persoană; dragoste de sine.

Iată cum îți dai seama că o persoană din jurul tău este narcisistă și cum trebuie să acționezi în acest caz.

Citește și: Semnele ciudate care îți spun că ești o persoană empatică

1. În primul rând, nu iau vina asupra lor. Adesea dau vina pe ceilalți, pentru a-și satisface nevoia majoră de a se simți superiori în fața celorlalți. O persoană care nu este narcisistă nu are probleme în a-și recunoaște greșeala, însă niciodată nu va accepta o situație dacă știe că este complet nevinovată. În cazul în care un narcisist încearcă să îți atribuie o vină ție, trebuie imediat să îl pui la locul său, pentru a nu mai face și mai târziu acest lucru.

2. O persoană narcisistă nu este deloc naivă. Are o latură a manipulării extrem de bine dezvoltată și face tot timpul orice pentru a fi avantajați. Oamenii nu ar trebui să fie ușor păcăliți de aceste situații în care se pun persoanele narcisiste. Nu trebuie să îți fie frică să îl întrebi despre motivele din cauza cărora face anumite lucruri, iar aceste întrebări îl va face să se retragă.

Citește și: Test de personalitate: Primul lucru pe care îl vezi dezvăluie cea mai mare calitate a t

3. Printre cele mai încrezătoare persoane se află persoanele narcisiste. Pentru a-și atinge scopul, nu ezită să dea oameni la o parte, chiar dacă vine vorba și de metode neortodoxe. Atunci când o asemenea persoană vrea să câștige în fața ta, nu o lăsa să facă aceste lucruri, dacă ești mai bun ca ea și luptă pentru drepturile tale.

4. Nu lasă garda jos și nu le este teamă de confruntări. Persoanele narcisiste se comportă complet diferit în viața privată față de cum se comportă în public. Reușesc să le convingă pe victimele lor de faptul că au un viitor împreună și de faptul că totul va fi bine, deși nu cred deloc acest lucru.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Relatii

To Top