Connect with us

Revistateo.ro

Scleroza multipla este o boala cu care dintre cele mai multe persoane se confrunta in fiecar an. Aproape 200 de oameni numai Statele Unite ale Americii sunt diagnosticati in fiecare saptamana.

Sanatate

Cum recunosti scleroza multipla. 5 simptome ale acestei boli cumplite

Scleroza multipla este o boala cu care din ce in ce  mai multe persoane se confrunta in fiecare an. Intr-o singura saptamana, in Statele Unite ale Americii sunt diagnosticati  cu aceasta boala 200 de oameni.

Doua milioane si jumatate de oameni din intreaga lume sufera de scleroza multipla, iar numarul creste alarmant.

Este o boala incurabila, dar exista medicamente care pot incetini dezvoltarea bolii, daca este descoperita la timp.

Multe persoane se confrunta cu anumite simptome zilnic, insa nu le dau importanta decat atunci cand este tarziu.

Exista cateva simptome care sugereaza ca ai putea suferi de scleroza multipla, iar consult medical este obligatoriu in aceasta situatie.

In stadiile incipiente ale bolii, simptomele pot veni si trece. Ai putea avea un simptom care sa dispara si sa nu mai ai vreo problema pentru luni intregi sau chiar ani. Din acest motiv, medicii recomanda analize amanuntite anuale, pentru a lua masurile necesare atunci cand este cazul.

Unul dintre primele simptome pe care le simti atunci cand ai scleroza multipla este oboseala. Slabiciunea si oboseala fara un motiv clar pot ascunde multe boli, iar scleroza multipla se afla printre ele.

Aproximativ 80% dintre persoanele care aveau scleroza multipla in stadiu incipient au simtit o slabiciune musculare inexplicabila. Aceasta incepea, de obicei, in zona picioarelor, potrivit Societatii Nationale a Sclerozei Multiple. De asemenea, furnicaturile si amorteala au fost simtite de catre pacienti. Epuizarea apare subit si poate tine cateva saptamani, pana cand se imbunatateste situatia.

Probleme cu vederea – in cazul in care simti probleme cu vederea, poate fi din cauza faptului ca inaintezi in varsta sau ca stai prea mult la calculator. In alte cazuri, poate fi un simptom al sclerozei multiple. Aceasta boala afecteaza nervul optic si devine inflamat.

Un al treilea simptom este legat de dureri si spasme musculare. 55% dintre cei diagnosticati cu aceasta boala au dureri semnificative la un moment dat. Femeile simt durerea mai mult decat barbatii.

Cei care au scleroza multipla intampina probleme legate de vezica urinara

Probleme cu vezica urinara. Multi pacienti simt ca nu pot ajunge la timp la toaleta. Urinarea frecventa, nevoia urgenta de a merge, incontinenta si disfunctiile sexuale pot fi simptome ale sclerozei multiple.

Unul dintre cele mai neplacute simptome este si uitarea unor lucruri de baza. Problemele cognitive nu sunt neobisnuite, de vreme ce scleroza multipla afecteaza sistemul nervos si central.

Scleroza multipla este o afectiune neurologica cronica, care afecteaza sistemul nervos central, in mod special creierul, maduva spinarii si nervii optici. Scleroza multipla poate provoca dificultati in forta si controlul muscular, tulburari de vedere, de echilibru, ale sensibilitatii si tulburari ale functiilor mentale.

In cazul in care crezi ca ai unul sau mai multe simptome, adreseaza-te cat mai repede unui medic specialist. Acesta va determina exact daca ai sau nu aceasta boala. Lasata netratata, aceasta boala duce la grave probleme de vedere, paralizie si probleme de vedere.

Articole pe aceeasi tema:

Daca Aveti Aceasta Grupa De Sange, Nu Faceti Asta – Va Poate Afecta Grav Sanatatea!

Ce spune aspectul fizic despre sanatatea ta

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top