Connect with us

Revistateo.ro

CUM revine Galliano pe podium, DUPĂ CE A FOST CONCEDIAT DE LA DIOR

Stiri

CUM revine Galliano pe podium, DUPĂ CE A FOST CONCEDIAT DE LA DIOR

Designerul John Galliano a fost concediat acum 4 ani de la casa Dior, dar, așa cum se știe, un șut în fund este întotdeauna un pas înainte. Și asta deoarece Galliano revine astăzi în atenția publicului prezentând o colecție pentru casa Martin Margiela.

Galliano a fost ignorat de industria modei din 2011, după ce au apărut înregistrări cu acesta în stare de ebrietate într-o cafenea pariziană. Acesta făcea declarații șocante antisemite pe care lumea modei nu știa cum să le abordeze. Scandalul antisemit provocat de Galliano în acea vreme l-a lăsat și fără job o perioadă, însă artistul a muncit în tot acest timp pentru a-i arăta publicului că nimic nu îl poate da bătut.

Deși Galliano și-a făcut veacul ca designer la Paris, prezentarea pentru casa Margiela va avea loc la Londra, acolo unde a crescut de fapt designerul. Evenimentul era prevăzut prima oară ca integrat în Săptămâna Modei de la Paris, însă pentru că acolo ar fi fost umbrit de ceilalți designeri, s-a preferat „ora ceaiului” englezesc.

John Galliano este cel căruia casa Dior trebuie să îi mulțumească pentru 15 ani de reinventare continuă. Astăzi, Galliano este concurența casei Dior, acolo unde a petrecut zile și nopți creând cele mai spectaculoase opere din haine. Lumea modei nu l-a iertat încă pe Galliano în totalitate, dar colaborarea și numirea ca director artistic a casei Margiela este surprinzătoare pentru mulți critici și designeri, mai ales datorită stilului minimalist al casei.

livincool.com

livincool.com


Amintiri din grădina Dior

Stilul lui Galliano din epoca Dior poate fi definit ca extravagant, elegant, spectaculos și de multe ori șocant, deoarece artistul este plin de idei, fiind comparat adesea drept cu Salvador Dali, însă în lumea modei.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top