Connect with us

Revistateo.ro

Par & Coafuri

Cum să ai grijă de părul tău pe timpul verii

Reguli pentru părul tău: cum îl îngrijești vara:

1. PREGĂTEȘTE-ȚI PODOABA CAPILARĂ ÎNAINTE DE PLAJĂ ȘI PISCINĂ
De fiecare dată când te gândești să îți petreci timpul la plajă sau la piscină, nu uita de părul tău. Spală-te pe cap cu ulei de ricin și folosește șampon de urzică simplu înainte de a-ți expune părul la soare. Uleiul de ricin are rolul de a proteja scalpul de razele ultraviolete iar urzica va împiedica deteriorarea firelor tale de păr expuse la praf și soare.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ ÎȚI ÎNGRIJEȘTI PĂRUL CORECT? MAI GÂNDEȘTE-TE O DATĂ!
2. PROTECȚIE SOLARĂ
Și părul poate suferi din cauza soarelui: nu doar pielea poate fi arsă. Folosește un spray pentru păr și pulverizează la fiecare două sau trei ore, mai ales dacă te expui la soare în orele critice. Consideri că uiți să te dai cu spray protector din când în când? Atunci mai bine poartă o pălărie cât timp faci plajă.

3. HIDRATEAZĂ-ȚI ȘI HRĂNEȘTE-ȚI PĂRUL!
Există o serie de măști speciale pentru îngrijirea părului. Una dintre cele mai eficiente este cea cu gălbenuș de ou: băteți un gălbenuș de ou preț de câteva minute și apoi adăugați laptele. Pentru un efect sporadic, adăugați esență de trandafir în laptele cu ou. Spălați-vă pe cap cu această mască specială, lăsați-o să acționeze asupra scalpului timp de 10 minute și apoi clătiți părul cu apă călduță.

4. NU FOLOSI USCĂTOARELE DE PĂR ȘI PLACĂ
Renunță măcar vara la uscător și placă. Ambele acționează cu temperaturi înalte, fapt pentru care nu mai ai nevoie de încă o ardere a părului tău, de vreme ce ai deja afară soarele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top