Cuplu
Cum să ai o viață sexuală grozavă la menopauză
Cu siguranță poți beneficia chiar și atunci când ajungi la menopauză de o viață sexuală intensă. Un aspect foarte important este lubrifierea corespunzătoare. Numeroase femei experimentează uscăciunea vaginală când ajung la o anumită vârstă. Acest lucru poate fi extrem de inconfortabil și chiar dureros, însă din fericire poate fi tratat.
Există numeroase opțiuni pentru a crea un mediu proprice activității sexuale. Lubrifiantul este varianta ideală. Alege un lubrifiant formulat pe bază de apă și evită-le pe clee cu uleiuri. Te poți bucura de variante care oferă diverse senzații.
În general, femeile la menopauză au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la orgasm, iar acesta nu va fi la fel de puternic ca în tinerețe. Asta nu înseamnă că trebuie să refuzi o partidă de sex cu partenerul tău sau să te inhibi și să renunți al aceste activități. Fii mereu deschisă și nu uită că plăcerea depinde cel mai mult de tine însăți. O activitate intensă aduce mai multă plăcere.
Un alt mod prin care îți poți îmbunătăți viața sexuală la menopauză este auto-satisfacerea. Această activitate nu numai că va stimula circulația din zona genitală, dar te va menține conectată la dorințele și fanteziile tale sexuale. O jucărie sexuală poate fi un obiect folositor în acest caz, dar și într-o partidp de sex cu partenerul tău. Orice noutate este binevenită atât timp cât cei doi parteneri își dau acordul.
Vorbind de noutăți, este important să încercați poziții noi, care stimulează mai mult punctul G și aduc un plus de entuziasm pentru ambii parteneri. Nu te da înapoi de la experiențe noi și fă-ți mai mult curaj, în măsura în care personalitatea și corpul îți permit.
CITEȘTE ȘI: CÂT DE DES TREBUIE SĂ ÎȚI FACI TESTUL PAPANICOLAU
În cazul femeilor, medicina modernă permite acum o evaluare amănunţită a colului uterin, tehnologia din zilele noastre fiind tot mai performantă. Printre testele pe care o femeie trebuie să le facă periodic se află şi Papanicolau, care trebuie efectuat cu o frecvenţă anuală, mai ales după ce a fost inclus pe lista analizelor obligatorii.
Recomandat în special celor care au fost diagnosticate cu diverse afecţiuni în sfera genitală, testul poate indica leziuni precanceroase, dar şi cancerul în faza incipientă.
Atenţie, însă, dacă în timpul efectuării testului Papanicolau suferiţi şi de o înfecţie genitală, acesta poate avea un rezultat fals, asta din cauza numărului mare de leucocite din organism, care luptă cu bacteriile ce cauzează infecţia, iar astfel se suprapun celulelor investigate.
În această situaţie, ginecologul va prescrie mai întâi un tratament pentru infecţia pacientei sale, sfatunid-o să revină după perioada indicată, pentru a face testul Papanicolau.
Aşadar, nu uita să-ţi faci testul Papanicolau în fiecare an, după debutul vieţii sexuale, pentru a fi sigură că nu eşti expusă cancerului de col uterin.
Testul poartă numele renumitului medic grec Georgios Nicholas Papanikolaou (sau George Papanicolaou), un adevărat pionier la citologiei şi al detecţiei cancerului, cel care a dus prin invenţia sa la salvarea a numeroase femei din întreaga lume.