Connect with us

Revistateo.ro

Cum să ai un zâmbet perfect

Ingrijirea dintilor

Cum să ai un zâmbet perfect

Cum alegem pasta de dinţi – În momentul de faţă piaţa este invadată de numeroase paste de dinti, care-ţi promit una sau alta. Astfel, trebuie să o gaseşti pe cea care conţine ingrediente active care luptă împotriva sensibilităţii dinţilor şi să prevină cariile. Mai mult decât atât, pentru albirea dinţilor sunt recomandate pastele ce conţin peroxid de carbamină, iar pentru dezinfectarea gurii cele cu clorhexidină.

Atenţie la periajul dinţilor – Dacă nu acorzi prea mare importanţă acestui aspect, smalţul dinţilor tăi se poate subţia, iar asta duce la îngălbenirea lor. Drept urmare, alege o periuţă de dinţi care să aibă cât mai multe filamente pentru o curăţare optimă a danturii. Pune accent pe zonele mai dificile, cum sunt cele din spatele molarilor şi nu lasă periuţa din mâna decât dacă au trecut cel puţin două minute, acţiune pe care este indicat să o repeţi în fiecare dimineaţă şi seară.

Alimentaţie nesănătoasă = dinţi cu probleme. Printre alimentele care dăunează cel mai mult danturii noastre se află pâinea şi în general combinaţia de amidon şi zahăr, întâlnită în special la fursecuri şi prăjituri.

“Atunci când bacteriile din placa bacteriană intră în contact cu zahărul se produce un acid care atacă smalţul dintelui crescând riscul apariţiei cariei. De aceea cosumul seara, înainte de culcare, al dulciurilor fără ca apoi să fie urmat de un periaj riguros, are un efect nociv asupra sănătăţii dentare“,precizează pentru glamour.ro doctor Anca Vereanu, medic primar stomatolog.

În plus, cafeaua, vinul, ceaiul negru şi ciocolata ar trebui consumate cu moderaţie, pentru că îţi pătează dinţii şi astfel şansele de a avea o dantură impecabilă îţi vor fi ruinate.

Regula celor 30 de minute. Este foarte important să nu te speli pe dinţi imediat ce ai terminat de mâncat, asta pentru că acizii care se găsesc în anumite alimente îţi pot afecta sănătatea dinţilor. Aşteaptă aşadar 30 de minute după ce ai mâncat pentru a te spăla pe dinţi. Între timp, daca nu eşti fan gume de mestecat, pentru a regla PH-ul poţi consuma diferite legume sau fructe crude.

Ai grijă la ce ruj foloseşti. Când vine vorba de rujuri, alege-le doar pe acelea care au în ele şi tonuri reci de albastru (aşa cum sunt cele burgund sau fuchsia). Evită nuanţele de corai sau portocaliu, pentru că îţi sabotează albul dinţilor, şi îi face să pară îngălbeniţi.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top