Connect with us

Revistateo.ro

Cum să combați insomnia datorată stresului

Sanatate

Cum să combați insomnia datorată stresului

Primul pas este să realizezi că stresul este prezent în viața ta. Nu vei putea remedia problemele pe care le ai până nu accepți că stresul este problema ta principală. Deși pare un pas simplu, multe persoane îl ignoră și refuză să accepte situația. În loc să te agiți și să îți induci o stare și mai proastă, mai bine accepți situația oricare ar fi ea și încerci să o schimbi cumva.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ VINDECI DURERILE DE CAP PRIN MEDITAȚIE

Din momentul în care te așezi în pat, toate lucrurile care te stresează și te preocupă încep să umble prin mintea ta, iar asta te împiedică să adormi. Ia un carnețel și un pix și pune pe foaie tot ceea ce simți și toate grijile pe care le ai. Astfel vei reuși să îți eliberezi mintea și să îndepărtezi tot stresul înainte de a te culca. Somnul tău va fi mai liniștit și ai toate șansele să găsești mai rapid rezolvarea problemelor.

Yoga este un bun remediu pentru a scăpa de stres și pentru a avea nopți liniștite. Orice fel de antrenament este ideal pentru îndepărtarea stresului, însă yoga este potrivită pentru persoanele care nu sunt mari amatoare de sport. Dacă ești începătoare, încearcă să mergi la clase, pentru a prinde mișcările de bază. Mai apoi îți poți cumpăra DVD-uri sau poți lucra după tutoriale de pe  internet.

Meditația și tehnicile de respirație te pot ajuta foarte mult. Ia-ți 10-15 minute în fiecare seară și încearcă această practică antică. Încă din cele mai vechi timpuri oamenii se calmau cu ajutorul meditației și a tehnicilor de respirație. Pe internet găsești mai multe tutoriale care te învață cum să începi. Totodată, încearcă să renunți la cafea și alege în schimb ceai verde decofeinizat. Bea în fiecare seară o cană de ceai de mușețel.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top