Connect with us

Revistateo.ro

economisesti timp in bucatarie

Stil de viata

Cum sa economisesti timp in bucatarie. 5 TRUCURI care iti vor imbunatati viata!

Suntem mereu pe fuga, asa ca avem nevoie de solutii care sa ne ajute sa fim mai eficienti. Vezi cum poti sa economisesti timp in bucatarie!

Sunt o multime de retete foarte rapide, pentru care ai nevoie de putine ingrediente. Tot ce iti trebuie este putina organizare care sa te ajute sa le termini chiar si in mai putin de o ora – inclusiv curatenia de dupa si servitul mesei!

Ai mai avea nevoie de aceste 5 TRUCURI pentru a gati rapid, astfel incat sa ai timp pentru alte activitati.

CITESTE SI: Trucuri cu folie de aluminiu: a pus-o peste masa de calcat si rezultatul este WOW!

CITESTE SI: 5 secrete de bucatarie care te vor face sa IUBESTI gatitul

1. Rade untul

Daca ai uitat sa il scoti la timp din frigider sau te-ai gandit pe ultima suta de metri sa faci o prajitura, untul tare iti va da mari batai de cap. Ei bine, rade-l ca pe o leguma si il vei putea folosi fara nicio problema, caci se va inmuia imediat.

2. Pregateste legumele din timp

Daca gatesti des, probabil ti-ai facut o rutina si stii ce meniu vei gati de pe o saptamana pe alta. Asa ca, dupa ce faci cumparaturile, curata si taie toate legumele. Apoi le poti congela (daca le pregatesti cu mai mult timp in urma) sau pastra in frigider, in casolete (daca le gatesti in urmatoarele zile). Asa vei avea la indemana tot ce iti trebuie, fara sa te panichezi, dupa serviciu, ca mai ai de curatat si legume.

3. Fierbe carnea

Poti sa fierbi carnea, portionata, iar apoi sa o congelezi sau sa o tii la frigider (doar daca o consumi in urmatoarele zile!). Apoi o poti pune in salate sau in manacaruri fara sa mai astepti o multime de timp pana se gateste.

4. Umple camara

Cateodata, ai face ceva rapid de mancare, dar cand te gandesti ca mai trebuie sa te duci si la cumparaturi, iti piere tot cheful, nu-i asa? Ei bine, daca vei tine in camara cateva pungi de paste, de orez, conserve de rosii, de fasole, de ton si vei avea pregatite alimentele ca la punctele 2 si 3, adica legume taiate si carne fiarta, vei reusi sa pregatesti un fel de mancare imediat! De asemenea, umple camara cu seminte (dovleac, floarea soarelui, in) si nuci, pentru diverse combinatii!

5. Atunci cand gatesti propriu-zis, fa curatenie

Adica nu astepta pana la finalul sesiunii de gatit pentru a spala vasele, ci curata-le pe parcurs. Ai murdarit o farfurie? Spal-o chiar atunci! Vei observa ca la final nu mai ai altceva de facut decat sa te asezi la masa si sa savurezi mancarea pe care tocmai ai facut-o!

Sursa foto: Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top