Connect with us

Revistateo.ro

Cum să faci o baie de aburi pentru ten gras

Cosmetica

Cum să faci o baie de aburi pentru ten gras

Pielea trece prin etapte dificile mai ales acum pe timpul sezonului rece. Temperaturile scăzute, vântul și umiditatea ridicată pot cauza diverse probleme cum sunt coșurile și petele. Pentru a calma tenul și a-i oferi îngrijirea necesară, vă propunem un remediu natural și foarte eficient-  baia de aburi. Este foarte ușor de făcut, deschide porii și acționează în profunzimea stratului de piele. Secretul este să nu exagerați, deoarece poate dăuna dacă estea utilizată mult prea des. Vă puteți răsfăța pielea o dată pe săptămână cu acest tratament. Dacă suferiți de acnee severă puteți să îl folosiți de două ori pe săptămână.

Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara acest abur facial:

ceai de mușețel

– bucăți de scorțișoară

ceai verde

– 2 felii de lămâie

– apă

CITEȘTE ȘI: TRUCURI DE MACHIAJ PENTRU TENUL MATUR

Cum trebuie să procedați:

Începeți prin a vă curăța fața de urmele de machiaj și murdărie. Odată ce este bine curățată, pielea trebuie lăsată să se usuce complet fără a o șterge cu prosopul.

Într-o cratiță se pune un litru de apă caldă la fiert. După ce a dat în clocot se oprește focul și se adaugă un plic de ceai de mușețel, un plic de ceai verde, 3 bucăți de scorțișoară și 2 felii de lămâie. Se amestecă bine.

Transferați amestecul într-un lighean și asezați-vă deasupra lui. Acoperiți capul cu un prosop și lăsați aburul să vă deschidă porii si să acționeze în profunzimea stratului de piele. Dacă nu suportați căldura puteți să faceți mici pauze de câteva secunde.

Ceaiul verde are proprietăți antibacteriene și este un bun dezinfectant, la fel ca și ceaiul de mușețel. Aceste două plante luptă împotriva coșurilor și a cicatricilor lăsate de acestea. Scorțișoară echilibrează nivelul uleiurilor din piele. Tenul rămâne curat, dezinfectat și foarte catifelat. Aplicați o cremă hrănitoare după această baie de aburi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top