Connect with us

Revistateo.ro

Cum să îți controlezi ANXIETATEA

Stiri

Cum să îți controlezi ANXIETATEA

În acest articol îți vom prezenta 7 modalități prin care să îți controlezi stările de anxietate. Anxietatea este o tulburare psihologică despre care se spune că ar fi adevărata boală a secolului, și asta pentru că, pe lângă durerile de cap și panica specifice acestei afecțiuni, anxietatea poate crea probleme serioase sistemului imunitar și inimii.

MODALITĂȚI PENTRU A CONTROLA ANXIETATEA
RESPIRĂ PROFUND

Atunci când suntem nervoși, uităm să mai respirăm cum trebuie. Cu câteva secunde sau minute înainte de a te confrunta cu cineva respiră adânc de câteva ori pentru a te oxigena. Acest lucru te va ajuta și vei reacționa într-o manieră calmă la orice viitori stimuli negativi.

CITEȘTE ȘI: ANXIETATEA – SIMPTOME, CAUZE, TRATAMENT

RELAXEAZĂ-ȚI MUȘCHII
Corpul tău reflectă atât de puternic emoțiile precum creierul tău. Încearcă să nu mai dai nervos din picior mereu ci să te întinzi, ai nevoie să îți relaxezi mușchii pentru că altfel te poți trezi cu vreun blocaj la nivelul arterelor.

ZÂMBEȘTE
Chiar dacă nu îți vine nici pe departe să zâmbești într-un astfel de moment, dacă o faci vei păcăli creierul. Da, zâmbetul înseamnă în primul rând mișcarea mușchilor feței iar asta duce la deblocarea tensiunii.

MĂNÂNCĂ MAI PUȚINE DULCIURI
Evită alimentele cu zahăr sau cele procesate cu îndulcitori. Zahărul are un efect pervers asupra organismului, ridicându-ți nivelul de energie după care îl coboară la minute bune după consumarea acestuia.

DORMI BINE
Chiar dacă nu toți cercetătorii sunt de acord cu acest lucru, un adult trebuie să doarmă minim 8 ore pe noapte. Lipsa somnului contribuie la generarea stărilor de anxietate.

CĂLĂTOREȘTE ÎN ”TRECUT”
Deconectează-te de lumea modernă măcar 5 minute. Îndepărtează-te de orice ecran și plimbă-te într-un parc sau pe stradă, pur și simplu. Dacă ai un râu în apropiere, este și mai bine.

NU FII EXCESIV DE PRETENȚIOASĂ CU TINE ÎNSĂȚI
Psihologii au constatat că persoanele anxioase au o problemă cu nivelul de așteptări de la ele însele. Este bine să ai țeluri înalte dar este important să o iei treptat spre atingerea acestor vise.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top