Connect with us

Revistateo.ro

Cum să îți controlezi pofta de zahăr

Dieta si Sport

Cum să îți controlezi pofta de zahăr

Primul pas este să îți analizezi obiceiurile alimentare și să conștientizezi greșelile pe care le faci zi de zi. Atunci când poftești dulce este cu adevărat o necesitatea a organismului tău sau este un răspuns emoțional declanșar de stres sau obiceiuri proaste? Consumul de zahăr și carbohidrați declanșează eliberarea hormonilor fericirii printre care serotonina. Acest lucru te poate face să crezi că ai nevoie de zahăr, când de fapt tu ai nevoie de liniște.

CITEȘTE ȘI: DE CE AR TREBUI SĂ GĂTEȘTI CU ULEI DE COCOS

Mărește-ți consumul de carbohidrați complecși. Spre deosebire de pâinea albă și orez, carbohidrații complecși precum orezul brun, quinoa și ovăzul conțin fibre și echilibrează nivelul de zahăr din sânge. Astfel poftele de dulce se reduc, iar organismul este mai sănătos. Consumul regulat de carbohidrați complecși este strâns legat de diminuarea riscurilor apariției diabetului, dar și de pierderea în greutate.

Încearcă să înlocuiești dulciurile cu gustări sănătoase. Există numeroase variante delicioase car epot înlocui cu succes ciocolata și prăjiturile. Optează pentru fructe de pădure, nuci, sau iaurt degresat în diverse combinații. Chiar dacă fructele conțin zahăr, totodată acestea au un conținut ridicat de nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului și îți oferă doza zilnică de energie.

Ține zahărul la distanță de casă. Dacă nu ai la dispoziție dulciuri, este mai ușor să renunți la ele. Așadar, golește-ți dulapurile și înlocuiește zahărul cu variante mai sănătoase. Astfel îți va fi mult mai ușor să consumi alimente care aduc cu adevărat un aport nutrițional important organismului. Nu uita să iei mese regulate și gustări pentru a reduce senzația de foame și pofta de dulce. O dietă echilibrată este esențială pentru a diminua poftele și pentru a avea un corp sănătos. Sportul are și el un rol esențial, așă că fă cel puțin 30 de minute de cardio în fiecare zi.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top