Connect with us

Revistateo.ro

Cum să îți tunzi singură vârfurile

Par & Coafuri

Cum să îți tunzi singură vârfurile

Să te tunzi singură nu poate suna decât a dezastru, mai ales dacă nu ești vreun mare specialist în hair styling. Cu toate acestea, există tehnici simple, care te ajută să scapi de vârfurile despicate și să împrospătezi aspectul părului tău, fără să faci neaparat o vizită la salon. Desigur, dacă îți dorești o schimbare de look, nu trebuie nici măcar să îți treacă prin gând să o faci de una singură. Totuși, îndepărtarea vârfurilor uscate nu este o sarcină extrem de complicată. Trebuie doar să urmezi câțiva pași simpli.

Tăierea perioadică a vârfurilor este esențială pentru sănătatea părului și pentru un aspect plăcut. Aceasta ar trebui să aibă loc la fiecare șase săptămâni și poate fi făcută cu ușurință chiar la tine acasă. În general, este indicat să tai aproximativ o jumătate de centimetru deasupra vârfului despicat. Cum știi când vârfurile tale sunt despicate? Atunci când părul nu se așează sub nici o formă, când este foarte uscat și aspru și nimic nu îl poate ordona. Acetea sunt cele mai clare semne că este cazul să îndepărtezi vârfurile.

CITEȘTE ȘI: CUM TE AJUTĂ APA SĂ COMBAȚI CĂDEREA PĂRULUI

Pentru a face acest lucru, părul trebuie să fie umed. Fie îndepărtezi apa în exces cu ajutorul unui prosop, după ce ai ieșit din duș, fie îl umezești cu ajutorul unui pulverizator. Descâlcește-l apoi cu o perie și prinde-l într-o coadă în vârful capului. Coada trebuie să fie centrată și foarte bine strânsă.

Cu mâna stângă, împinge elasticul cu care ai legat părul la baza cozii și apoi trage-l spre vârfuri, oprindu-l la aproximativ 3 centimetri de capete. Folosind o foarfecă ascuțită pentru păr, începe să tai vârfurile despicate încet, fără să te grăbești. Asigură-te că ai tăiat toată partea uscată și aplică puțin ulei pentru hidratare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top