Connect with us

Revistateo.ro

Cum să previi apariția cicatricilor

Sanatate

Cum să previi apariția cicatricilor

Există modalități prin care poți reduce vizibilitatea oricărei cicatrici și poți chiar preveni apariția acestora. Indiferent de cât de atentă ești, accidente se pot petrece la orice pas. Chiar dacă după o tăietură nu mai poțif ace inmic pentru a preveni cicatricea, există numeroase moduri în care poți diminua aspectul acesteia și o poți trata până la dispariție.

CITEȘTE ȘI: APA DE COCOS REDUCE SEMNELE DE ÎMBĂTRÂNIRE

Atunci când pielea este rănită, producția de colagen crește pentru a repara rana cât mai repede posibil. Fiecare cicatrice depinde de mărimea și gravitatea rănii care o declanșează, dar și de cantitatea de sânge care ajunge în zonă, culoarea pielii și textura acesteia. Există numeroase tipuri de cicatrici și în fucție de acestea există numeroase moduri în care le poți preveni sau vindeca.

Apelează la cusături dacă este nevoie. Unele răni necesită cusături pentru a se vindeca mai repede și pentru a evita cicatricile urâte. Ține minte că acestea trebuie făcute cât mai repede, când rana este proaspătă, pentru a nu pătrunde bacterii și germeni. Cel mai bine este să vezi un medic în cel mai scurt timp, iar el va decide care este soluția optimă. Totodată, este foarte important să menții rana umedă. aplică vaselină și leag-o cu un bandaj care nu se lipește. Acest lucru accelerează vindecarea și diminuează cicatricile.

Ai grijă la utilizarea cremelor care promit să vindece ciatricile. Probabil ai auzit că vitamina E este foarte importantă pentru sănătatea pielii și ajută la refacerea acesteia. Chiar dacă au un conținut ridicat de vitamina E, nu există studii științifice care să certifice faptul că aceste creme pot trata cu adevărat cicatricile. Cel mai indicat este să masezi cicatricile în fiecare zi cu un amestec din ulei de măsline și vitamina E pură.

Lasă rana să se vindece natural. Acesta este cel mai bun mod de a reduce apariția cicatricilor. Nu folosi apa oxigenată prea des, pentru că aceasta poate cauza iritații și poate întârzia vindecarea. Crustele care se formează sunt un pansament biologic de la natură care nu trebuie îndepărtate. Lasă-le să cadă de la sine și vei evita orice cicatrice.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top