Connect with us

Revistateo.ro

Cum să previi apariției mătreții pe timp de iarnă

Par & Coafuri

Cum să previi apariției mătreții pe timp de iarnă

Iarna este după colț, iar temperaturile scăzute ne pot afecta organismul mai mult decât credem. Pielea devine mai uscată și celulele moarte ies la suprafață. Uscarea nu este limitată la nivelul pielii, ci se manifestă și la nivelul scalpului. Aerul rece de iarnă privează scalpul de umiditate, ceea ce poate conduce la apariția mătreții. Căldura artificială combinată cu aerul rece, formează un mediu extrem de dur pentru pielea capului. De aceea mătreața este o problemă comună pe timpul iernii. Iată câteva remedii care te ajută să previi uscarea scalpului și apariția mătreții!

1. Pentru început puteți folosi un balsam hidratant blând. Este extrem de important să mențineți umiditatea la nivelul scalpului și să nu permiteți uscarea acestuia. Dacă alegeți un balsam pe bază de plante, asigurați-vă că nu sunteți alergici și testați aplicând o cantitate foarte mică.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ FACI UN BALSAM NATURAL PENTRU PĂRUL CREȚ

2. Uleiul din arbore de ceai sau șampoanele și balsamurile care conțin ulei din arbore de ceai sunt excepționale pentru îngrijirea părului de timp de iarnă. Restabilesc umiditatea scalpului, previn apariția mătreții și reduc mâncărimile și roșeața.

3. O cantitate adecvată de vitamina B și zinc în dieta ta este de mare importanță pentru menținerea sănătății scalpului.

4. Un umidificator este extrem de folositor, doarece controlează umiditatea din aer și pielea ta își menține hidratarea. Asigurați-vă că îl curățați odată la 2-3 zile. Când sunt folosite în mod excesiv, aceste aparate formează un mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului, așa că aveți mare grijă la cum le folosiți.

5. Nu folosiți prea multe produse de styling pentru că acestea usucă firul de păr și pielea capului. Substanțele chimice reduc nivelul de hidratare și dăunează sănătății scalpului.

6. Evitați să vă spălați părul prea des, deoarece înlăturați uleiurile naturale care îngrijesc și protejeazp pielea capului. Acest lucru poate conduce la apariția mătreții.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top