Connect with us

Revistateo.ro

Atunci cand esti in pericol, insa nu poti vorbi, ai la dispozitie Serviciul de Urgenta 112. Iata ce poti face pentru a primi ajutorul necesar.

Stil de viata

Cum sa suni la 112 atunci cand esti in pericol si nu poti vorbi

Atunci cand esti in pericol, insa nu poti vorbi, ai la dispozitie Serviciul de Urgenta 112. Iata ce poti face pentru a primi ajutorul necesar.

Exista o metoda in care poti suna la 112, atunci cand nu esti in siguranta, insa nu poti vorbi.

Inseosebi, femeile abuzate, copiii care traiesc in familii in care predomina violenta in familie si alte categorii de persoane vulnerabile trebuie sa apeleze la aceasta metoda.

Mii de persoane suna zilnic din greseala ori pentru a face o farsa. Insa acest lucru este interzis prin lege si pedepsit ca atare.

Exista numeroase cazuri in care femei au decedat deoarece nu au sunat la timp la 112. De asemenea, atunci cand cineva strain intra in casa si nu poti vorbi la telefon, poti apela la aceasta procedura.

Din acest motiv, trebuie sa se stie ca in strainatate exista o procedura prin care poti suna in caz de pericol.

Politia a instituit astfel o regula pentru publicul care se afla in situatia in care poate suna la numarul de urgenta, insa nu ii poate spune operatorului ca are nevoie de ajutor.

Procedura corecta pe care o poti urma este numita in Marea Britanie „Solutia tacerii”.

Suna la 112 cand esti in pericol

In momentul in care suni la 112, esti intrebat ce serviciu de urgenta ai nevoie. In cazul in care nu exista o cerere, operatorul iti cere sa tusesti sau sa indici sonor ca esti la telefon.

Astfel, operatorul isi poate da seama ca esti in pericol. Cu toate acestea, pentru a primi ajutorul de care ai nevoie, trebuie sa faci tot posibilul si sa spui ca esti in pericol. Astfel, in cel mai scurt timp vei putea primi ajutorul de care ai nevoie.

De asemenea, femeile care se confrunta cu violenta in familie pot suna la numarul unic0800 500 333. Este o linie telefonica gratuita, la care operatorii raspund non-stop si pot suna la 112 in caz de nevoie.

Citeste mai multe despre acest subiect pe violentaimpotrivafemeilor.ro. Acolo, persoanele abuzate in familie pot primi ajutorul de care au nevoie.

Articole pe aceeasi tema:

Violenta domestica va fi pedepsita mai aspru

FARA VIOLENTA: CUM SA IMPUI DISCIPLINA LA PRESCOLARI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top