Connect with us

Revistateo.ro

pielea

Inedit

Cum să-ţi îngrijeşti pielea în sezonul cald

Sezonul cald vine cu îmbrăcămite cât mai sumară, asta înseamnă că o mare parte din corpul tău va fi expus la razele soarelui, iar dacă pielea ta nu este corespunzător îngrijită soarele îi va face mai mult rău decât bine.

Pentru început, este recomandat ca după epilare, să aplicăm creme calmante şi să protejăm zona de impactul radiaţiilor solare. Pe zonele epilate, din cauza iritaţiei locale, există riscul hiperpigmentării, adică ne putem „păta” anumite porţiuni de piele. Această hiperpigmentare poate cauza nu numai o imagine disgraţioasă cât şi cancere de piele.

CITEŞTE ŞI: MENŢINE-ŢI PIELEA SĂNĂTOASĂ ÎN TIMP CE FACI SPORT

Dacă nu ai profitat de peelinguri pe perioada iernii şi începutului de primăvară, acum a trecut momentul lor, deoarece există un risc crescut de pigmentare postintervenţie, mai ales în cazul peelingului mediu şi profund.

Prin urmare, aceste proceduri pot fi urmate cu condiţia respectării cu stricteţe a recomandărilor de îngrijire. Peelingurile “foarte superficiale”, adică cele care au concentraţii reduse de acid glicolic, tricloracetic, acid salicilic, tretinoin sunt acceptate la începutul sezonului cald. Acestea sunt recomandate doar pe pielea deschisă la culoare şi numai dacă expunerea la soare este limitată. Este important de ştiut faptul că tenul închis are un risc crescut de pigmentare.

Însă, cel mai important în sezonul cald este să ajutăm pielea şi din interior prin consumul de antioxidanţi, cum sunt roşiile care conţin licopen, antioxidanţi care reduc efectele negative ale radiaţiilor UV.

Pentru exteriorul pielii sunt recomandate tratamente faciale cu vitamina C datorită capacităţii acesteia de a limita impactul radicalilor liberi la nivelul pielii, reducând riscul îmbătrânirii premature. Astfel, pielea ta va fi complet pregătită pentru o expunere la razele soarelui şi pentru un bronz de invidiat.

Sursa foto healthyfoodspace.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top