Connect with us

Revistateo.ro

Cum să tratezi buzele umflate

Sanatate

Cum să tratezi buzele umflate

Buzele umflate sunt dureroase și inestetice, iar acestă problemă poate fi observată foarte ușor. Deși această problemă poate fi cauzată de orice tip de traumă la nivelul țesuturilor, iată care sunt cele mai des întâlnite cauze ale buzelor umflate:

– infecțiile virale

– deshidratarea

– uscăciunea

– deficiențe nutriționale

– reacții alergice

– utilizarea produselor cosmetice expirate sau nepotrivite pentru tipul tău de piele

– condițiile climatice extreme

– mușcăturile de insecte

CITEȘTE ȘI: 5 MOTIVE SĂ BEI CEAI IARNA

Deseori buzele umflate pot fi însoțite de sângerări și crăpături, ceea ce poate transforma această problemă într-un adevărat coșmar. Iată câteva remedii care te ajută să scapi rapid și eficient de buzele umflate!

1. Cuburile de gheața. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute metode de a reduce inflamațiile. Învelește câteva cuburi de gheață înr-un prosop curat și ține-le pe zona afectată timp de aproximativ 10 minute. Ia apoi o pauză de 5 minute și repetă procedura. Nu aplica gheața direct pe piele, pentru a nu înrăutăți situația.

2. Apa caldă. Apa caldă este la fel de eficientă în tratarea buzelor umflate. Înmoaie un prosop în apă caldă și apasă ușor pe buze timp de 7-8 minute. Repetă procedura după jumătate de oră.

3. Pudra de curcumă. Aceasta este renumită pentru proprietățile sale antiseptice și antiinflamatorii. Fă un amestec din pudră de curcumă și puțină apă și aplică-l cu grijă pe buze. Lasă-l să acționeze până ce se usucă complet și apoi îndepărtează-l cu apă călduță.

4. Aloe vera. Aloe este planta renumită pentru proprietățilesale vindecătoare. Reduce senzația de arsură, dezumflă buzele și vindecă rănile superficiale. Este extrem de eficientă și împotriva mușcăturilor de insecte sau a reacțiilor alergice. Este suficient să masezi zonele afectate timp de câteva minute cu gel de aloe vera. Repetă procedura de 2-3 ori pe zi.

5. Bicarbonatul de sodiu. Acesta este un remediu foarte eficient, recomandat mai ales atunci când suferi de alergii. Formează o pastă din apă și bicarbonat și aplic-o pe buze. Las-o să acționeze timp de 10 minute și spală-te cu apă caldă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top