Cosmetica
Cum să tratezi roșeața pielii
Există numeroase probleme care pot conduce la pete roșii, iar printre aceste se numără acneea, rozaceea, uscăciunea pielii, eczemele sau arsurile solare. Roșeața poate veni însoțită de mâncărimi, inflamații și o textură aspră. Pentru unele persoane, în special pentru cele care suferă de rozacee, roșeața vine însoțită de arsuri sau chiar și tulburări emoționale. De cele mai multe ori această roșeață este greu de ascuns și foarte incomodă, însă cu ajutorul unor remedii simple o poți îndepărta, atunci când starea ei nu este foarte gravă.
CITEȘTE ȘI: MĂȘTI CU MUȘEȚEL PENTRU TEN SENSIBIL
Cele mai cunoscute remedii care tratează petele roșii și inflamațiile pielii sunt feliile de castravete, ceaiul de musețel, aloe vera și mierea de albine. Poți pune felii de castravete pe zonele cu probleme timp de 10-15 minute sau poți face o pastă din piure de castravete și miere de albine, cu care să îți masezi ușor fața timp de 2-3 minute. Roșeața apare de multe ori datorită faptului că pielea este uscată sau inflamată. Mierea de albine are numeroase proprietăți antiinflamatorii și lasă pielea sănătoasă, hidratată și curată. Întinde o linguriță de miere pe toată fața și las-o să acționeze timp de 10 minute. Clătește-te apoi cu apă călduță.
Tărâțea de ovăz este un alt remediu naturist cu puternice proprietăți antiinflanatorii. Amestec-o cu puțin iaurt și formează o pastă groasă. Întinde această pastă pe zonele cu probleme și las-o să acționeze 15 minute, după care spală fața cu apă călduță. Dacă pielea ta este roșie din cauza arsurilor solare, cele mai bune remedii sunt iaurtul, uleiul de levănțică, ceaiul rece de mușețel și castravetele rece. Uleiul de cocos este o variantă la fel de bună, datorită conținutului bogat în antioxidanți.
Dacă roșeața pielii persistă și în urma utilizării acestor remedii, este indicat să mergi la un control medical.