Connect with us

Revistateo.ro

Cum să vindeci durerile de cap prin meditație

Stiri

Cum să vindeci durerile de cap prin meditație

Meditația este arta străveche care te învață să te concentrezi și să îți sporești atenția. Te ajută să privești în interiorul tău, să găsești pacea și echilibrul emoțional de care ai nevoie. Meditația poate dura de la câteva minute până la câteva ore și studiile arată că poate rezolva o mulțime de probleme într-un mod de foarte eficient.

În multe cercetări științifice, se dovedește că practicile de meditație obișnuite ajută la reducerea durerilor de cap cu 37%. Deci, există întotdeauna o speranță de a te recupera prin meditație! Atunci când meditezi, corpul se relaxează total, iar toate tensiunile musculare dispar. De asemenea, aceasta previne reflecția în subconștient a oricărui gând care îți trece prin minte. Astfel, riscul de a suferi de dureri de cap se reduce considerabil.

CITEȘTE ȘI: TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE ÎNGHEȚAREA OVULELOR

Este nevoie de mai mult de 10 minute de meditație pentru a scăpa de durerile de cap și totodată este absolut necesar ca această practică să facă parte din rutina ta zilnică. Iată câțiva pași simpli pe care să îi urmezi dacă ești începător!

1. În mod ideal trebuie să te așezi pe podea și să ai o postură relaxată. Nu sta niciodată întinsă, ci mai degrabă ia poziția turcului, cu picioarele încucișate și asigură-te că palmele tale sunt deschise. Spatele tău trebuie să fie cât mai drept posibil.

2. Relaxează-te. Închide ochii și respiră adânc și controlat.

3. Păstrează-ți corpul calm și mintea liniștită. Încearcă să găsești locurile dureroase cu ajutorul minții. Imaginează-ți tensiunea și durerea cum se desprind de tine și repetă acest proces de câteva ori. Nu uita să respiri adânc în tot acest timp. Deteșează-te de toate sunetele și mișcările din jur. Du apoi bărbia în piept și imaginează-ți cum te scuturi de durere.

4. Repetă acești pași de câteva ori.

5. La final încearcă să te focusezi pe respirație cel puțin 3-4 minute.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top