Connect with us

Revistateo.ro

Cum scapi de depresie in 6 pasi

Stil de viata

Cum scapi de depresie in 6 pasi

Depresia este o boala a sufletului, iar cauzele ei nu sunt cunoscute nici in ziua de azi. Specialistii de la Mayo Clinic iti spun cum scapi de depresie in doar 6 pasi, fara sa apelezi la medicamente.

Cum tratezi depresia in 6 pasi

Aceasta boala a sufletului face victime in special iarna. Luna ianuarie este considerata cea mai depresiva luna din an si asta din cauza absentei luminii solare, care ne ofera vitamina D. Vitamina D este esentiala pentru a avea un psihic sanatos. Este una din vitaminele care ne energizeaza si ne ofera o stare de bine.

Cercetatorii spanioli spun ca pentru a scapa de depresie trebuie sa faci urmatoarele 6 lucruri:

1. Renunta la lumina rece din casa si inlocuieste-o cu lumina calda. O lampa care emite raze de lumina galbuie sau chiar niste lumanari te pot ajuta sa treci de episodul depresiv.

2. Renunta la hainele inchise la culoare. Culorile ne influenteaza starea de spirit mai mult decat am crede. Culorile care combat depresia sunt roz, galben, verde, rosu si portocaliu.

3. Consuma alimente bogate in vitamina D, mai ales pe timpul iernii. Din categoria acestor alimente fac parte stridiile, cerealele integrale, soia, branza tofu si tonul.

4. Impodobeste-ti locuinta cu plante. Lipsa oxigenului contribuie la accentuarea depresiei.

5. Opteaza pentru un dus rece in locul unei bai fierbinti. Dusurile reci aduc un plus de energie si vitalitate si sunt cele mai recomandate mai ales la prima ora a diminetii.

CITESTE SI: Cat trebuie sa dormi ca sa scapi de depresie

6. Majoritatea persoanelor care sufera din cauza depresiei sau a starilor de anxietate sunt sedentare. Lipsa activitatii fizice potenteaza suferintele depresiei. Asadar, putina miscare pe zi ajuta la imbunatatirea psihicului si tine la distanta demonii interiori.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top