Sanatate
Cum scapi de pietrele la rinichi cu ceaiul de macese
Iti doresti sa scapi cat mai rapid de pietrele la rinichi? Ceaiul de macese este cea mai buna solutie!
Ceaiul de macese este foarte bine cunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra sanatatii. Acesta este unul dintre ingredientele cu un puternic efect asupra sistemului imunitar, datorita continutul bogat in vitamine si minerale esentiale pentru organism. In unele zone macesul poate fi gasit sub numele de trandafir salbatic si este utilizat pentru a imbunatati starea generala de sanatate.
Ceaiul de macese contine: vitaminele A, B1, B2, PP, K, acid citric, pectine, mangan, crom, cupru si uleiuri esentiale foarte importante pentru organismul uman. Acest tip de ceai are proprietati antibacteriene, analgezice, revigorante, antiinflamatorii si chiar anti cancer. Pe langa toate acestea, este licoarea ideala pentru persoanele care vor sa scape de pietrele la rinichi.
Acest ceai este un foarte bun diuretic si astfel mareste cantitatea de urina eliminata zilnic. Este un excelent adjuvant in eliminarea pietrelor si nisipului la rinichi. Pentru a obtine cele mai bune rezultate trebuie sa consumati doua cani de ceai de macese pe zi. Acesta poate fi baut o perioada indelungata, spre deosebire de alte ceaiuri care au numeroase efecte adverse atunci cand sunt baute in exces.
Pentru a prepara aceasta bautura minunata trebuie sa fierbeti mai intai apa si apoi sa adaugati fructele uscate si usor zdrobite. Este nevoie de 10-15 fructe pentru 500 ml de apa. Dupa ce s-a racit, ceaiul se indulceste cu putina miere de albine si se bea pe parcursul zilei. Nu este nicio problema daca depasiti doza de 2 cani/zi, insa cel mai indicat este sa ramaneti la aceasta cantitate. Pe langa faptul ca veti ameliora problema pietrelor la rinichi, sistemul imunitar va fi mai puternic si astfel veti combate raceala, gripa si infectiile.
Desigur, pentru a trata aceasta afectiune este absolut necesar sa mergeti la medic. Ceaiul de macese este un produs adjuvant, dar care nu poate tine locul medicamentelor.
Sursa foto: feedlife.ca
CITESTE SI: CUM POTI FOLOSI LILIACUL PENTRU A TRATA PIETRELE LA RINICHI
Liliacul are numeroase întrebuințări atât în cosmetică cât și în tratarea anumitor boli precum bolile renale, astmul, problemele căilor respiratorii, durerile coloanei vetebrale. Liliacul se numără printre cei mai renumiți arbori ornamentali care înfloresc primăvara. Parfumul florilor sale ne ademenește în fiecare zi din această perioadă, însă puțini dintre noi știu cât de eficiente pot fi aceste flori minunate.
Liliacul are ciorchini grei de flori albe, roz sau violet și senumără printre cele mai benefice plante medicinale. Suntem obișnuiți să așezăm florile de liliac în vază pentru a ne împrospăta aerul din cameră, însă ce ar fi dacă le-am folosi și în alte scopuri? Atât florile cât și frunzele liliacului pot fi utilizate în diferite tratamente naturiste.
Liliacul este un puternic antifungic și astrigent, eliminând eficient infecțiile și bacteriile din organism. Fierbe câteva frunze de liliac în lapte dulce și apoi șterge fața cu o dischetă înmuiată în acest amestec.
Pielea ta va avea o culoare uniformă, va fi mult mai catifelată și petele vor dispărea. Pe lângă asta, cu ceaiul de liliac poți trata rapid zgârieturile, rănile superficiale, iritațiile.
Cea mai importantă proprietatea a liliacului este aceea de a trata bolile renale. Bea infuzie de liliac dacă ai pietre la rinichi, suferi de bronșită, infecții ale tractului respirator sau chiar astm. Toate simptomele se vor diminua și te vei simți mult mai bine. Usucă în fiecare primăvară frunzele și florile de liliac și prepară ceaiuri care te vor ajuta să tratezi problemele hepatice și durerile reumatice. Atunci când te simți lipsită de energie, beau un astfel de ceai și te vei simți mult mai bine. Îl poți consuma și atunci când suferi de anxietate sau insomnie.
Atentie! Remediile naturiste sunt adjuvante în tratamentul acestor boli. Este indicat să urmați un tratament complex, la recomandarea medicului, înainte de toate.