Naturiste
Cum scapi de varice în numai două săptămâni, cu aloe vera și morcovi
Foarte multe persoane se confruntă cu varice. Statul în picioare prelungit, precum și o circulație sanguină defectuoasă și factorii ereditari contribuie foarte mult la apariția varicelor.
Pe lângă faptul că sunt inestetice, mai ales pentru femei, de asemenea, pot crea probleme de sănătate de-a dreptul serioase.
Ingrediente:
3 linguri de gel de aloe vera;
jumătate de ceaşcă de oţet de mere;
jumătate de ceaşcă de morcovi tăiaţi foarte mărunt sau dați pe răzătoare.
Mod de preparare:
Amestecă bine toate ingredientele într-un blender, până când vei obține o pastă omogenă. Poți dubla cantitățile, în funcție de mărimea zonelor afectate.
Mod de utilizare:
Se aplică pasta obținută pe piele, pe zonele afectate de varice. Dacă simți că este necesar, poți fixa chir cu un bandaj. Se lasă amestecul să acționeze timp de 30 de minute, apoi seclătește bine cu apă călduță. Pentru un efect rapic, este bine să ții picioarele cât mai ridicate în timpul tratamentului și să eviți să mergi.
Citește și: Cum scapi de varice în câteva zile. Leacul natural care îți redă frumusețea picioarelor
Repetă tratamentul în fiecare zi, până când varicele dispar complet. Primele rezulate vizibile le vei observa după aproximativ două săptămâni.
Citește și: Doctorul Bogdan Goga, despre ce este contraindicat persoanelor cu varice
Gelul de aloe vera se găsește la orice farmacie și se poate consuma și oral. Gelul de aloe are proprietăţi antiinflamatorii, detoxifiante şi de stimulare a colagenului, fiind ideal, de asemenea, în tratamentele cosmetice de întreţinere a pielii.
Pentru cei care nu îi cunosc propritățile, acesta normalizează tranzitul intestinal, promovând sănătatea sistemului digestiv, creşte absorbţia de proteine, ameliorează arsurile la stomac şi are efect calmant asupra gingiilor şi ţesuturilor bucale moi.
Planta de aloe este o sursă bogată de minerale precum calciu, sodiu, fier, potasiu, crom, magneziu, mangan, cupru si zinc, dar este şi printre puţinele surse vegetale de vitamina B12, A, B, C, E şi acid folic, care nu pot fi asimilate corespunzător doar prin alimentaţie.
Aceşti nutrienţi ajută la menţinerea greutăţii corporale în limitele normale, împiedică îmbătrânirea celulară şi asigură necesarul zilnic de energie.