Connect with us

Revistateo.ro

Cum scazi factura la căldură la jumătate, cu ajutorul a cinci sfaturi la îndemâna tuturor

Stiri

Cum scazi factura la căldură la jumătate, cu ajutorul a cinci sfaturi la îndemâna tuturor

În lunile de iarnă, facturile la căldură le dau emoții tuturor. Cu cât este mai frig afară, cu atât va crește și valoarea facturii la căldură. Specialiștii au niște soluții pentru a plăti mai puțin și pentru a face economii în lunile de iarnă, fără a suferi, însă de frig.

Cu ajutorul unor mici trucuri, vei putea trece mult mai ușor de lunile friguroase. Utilizarea termostatului, reglarea temperaturii și izolarea termică sunt soluțiile cele mai la îndemână.

1. Izolarea ţevilor

„Este vorba despre o investiţie minimă, care, în schimb, aduce o economie consistentă bugetului în lunile de iarnă. Mai exact, se reduc pierderile termice de pe traseu. În magazinele de specialitate se găsesc tuburi goale confecţionate din spumă poliuretanică tăiată longitudinal special pentru izolarea ţevilor.

Ca o alternativă se poate utiliza vată minerală, aceasta, însă, trebuie înfăşurată în folie de aluminiu şi fixată cu o bandă adezivă. E drept că varianta cu vată minerală pierde la capitolul estetic” a explicat Andrei Popa, instalator, pentru adevarul.ro.

2. O altă economie importantă se poate face prin scăderea temperaturii pe timp de noapte. Temperatura ideală pentru un somn odihnitor este între 16 – 19 grade, așa că nu exagera cu temperatura în timpul nopții. Setează robinetul caloriferului sau robinetul termostatului la cel mult 20 de grade Celsius și astfel vei face economii importante.

Citește și: Facturile se scumpesc. Ce trebuie să știe românii primăvara asta

3. Nu uita nici de folosirea unei pilote sau a unei plăpumi mai groase. Confortul din timpul nopții este crescut considerabil dacă te învelești cu o pătură călduroasă și nu vei avea nevoie ca temperatura ambientală să fie una ridicată.

4. Una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face pentru a face economii la căldură este montarea unui termostat. Acest termostat programabil este de mare ajutor, mai ales dacă ai o centrală termică. Poate fi setat să modifice temepratura în funcție de momentul zilei, precum și de programul fiecărui membru al familiei. În cazul în care nu ai o centrală termică însă stai la bloc, în timpul zilei poți da la minimum caloriferul, căci nu se va schimba foarte mult temperatura când te vei întoarce acasă.

5. Aerisirea zilnică a locuinţei este extrem de importantă pentru sănătatea noastră, însă trebuie ținut cont și de un mic sfat.

„Înainte de a deschide ferestrele pentru reîmprospătarea aerului, nu trebuie să uităm să închidem robineţii termostataţi ai caloriferelor. În caz contrar, vom căldura va fi aruncată pe fereastră, la fel şi banii”, a mai spus instalatorul pentru aceeași sursă.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top