Connect with us

Revistateo.ro

Cum schimbă Facebook modul în care funcţionează creierul

Stiri

Cum schimbă Facebook modul în care funcţionează creierul

Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că persoanele cu mai mulți prieteni pe Facebook aveau mai multă materie cenușie în câteva regiuni cerebrale importante.

CITEŞTE ŞI: SĂ TOT LUCREZI AICI! UITE CUM ARATĂ SEDIUL ANGAJAŢILOR FACEBOOK

Cu toate că acest lucru s-ar putea datora faptului că cei care au din start creierul mai mare atrag mai mulți prieteni.

Creierul nostru se schimbă, bineînțeles, tot timpul, dar există motive bune pentru a crede că rețele sociale pot avea efecte profunde. Creierii noștrii au evoluat atunci când strămoșii noștri trăiau în grupuri relativ mici, probabil cu nu mai mult de 150 de indivizi și toate interacțiunile erau față în față.

A petrece ore în fiecare zi comunicând rapid și pe scurt cu o mulțime de persoane pe care nu le putem vedea necesită un tip diferit de creier. Dacă acest lucru este bun, rău sau doar diferit rămâne o întrebare deschisă.

Într-un alt studiu, persoanele care foloseau în mod regulat SMS-urile pentru a comunica au fost rugați să scrie șiruri de numere. Cu toate că nu au fost menționate SMS-urile, ei au preferat șirurile de numere care ar fi scris un cuvânt plăcut pe un telefon. Deci fără să ne dăm seama, asociem șiruri de numere cu înțelesuri și acest lucru afectează felul în care ne comportăm și ceea ce simțim. Aşadar, Facebook influenţează mult modul nostru de gândire.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top