Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cum scoți OCHII ROȘII din poze

Google îți pune la dispoziție un program gratuit prin care ai posibilitatea de a scoate nedoritul efect de ochi roșii din fotografii. Ochii roși apar în poze mai ales dacă fotografia este făcută pe timp de noapte, cu bliț. Culoarea roșie a ochilor apare de la lumina care este reflectată de retină.

Motivul pentru care la anumite animale se văd ochii albi în bliț și la oameni nu este faptul că retina lor prezintă un strat reflectiv numit tapetum lucidum, care întoarce lumina blițului, producând o strălucire puternică.

CITEȘTE ȘI: AI OCHII ROȘII? UITE PATRU AFECȚIUNI DE CARE AI PUTEA SUFERI!
Picasa este un program pe care îl poți descărca gratuit de pe Google și cu ajutorul căruia poți scoate ochii roșii din poze. Puteți scoate programul de pe picasa.google.com și apoi, după ce l-ați instalat, încărcați fotografia din care doriți să scoateți ochii roșii, ne învață site-ul programecalculator.ro.

ochii rosii 3
1. Faceți dublu click pe fotografie și vi se vor deschide două panouri
2. Alegeți butonul redeye pentru a îndepărta ochii roșii din poză
ochii rosii 4
3. Selectați apoi cu mouse-ul fiecare ochi
ochii rosii 5
4. Dați click pe butonul Apply pentru a elimina ochiul roșu, la fel ca în imaginea de mai jos
ochii rosii 6
5. Ultimul pas este cel mai simplu. Salvați fotografia cu updatările făcute și vă puteți astfel bucura de fotografiile dumneavoastră fără a vă mai speria de ochii fantomatici.

Culoarea roșie este redată de vasele sanguine ale ochiului. Efectul se poate produce nu doar pe timp de noapte ci și dacă afară e noros sau se înserează, ori în cameră pătrunde o lumină difuză.

Sursa foto: programecalculator.ro

Sursa foto: en.wikipedia.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top