Connect with us

Revistateo.ro

Net

Cum se asaza corect hartia igienica pe suport. Ai facut-o GRESIT pana acum

Nu o singura data te-ai certat cu partenerul tau din cauza hartiei igienice, mai ales daca a uitat sa o aseze pe suport si ti-a lasat tie tubul sa te ocupi de el.

O alta discutie aprinsa intre parteneri si membrii familii care are loc adesea in casa este legata de modul in care trebuie asezata hartia igienica pe suport.

In timp ce unii sustin ca hartia igienica se asaza cu partea de care tragi in spate, altii sustin ca, de fapt, aceasta se pune cu hartia in fata.

Ca sa ne dam seama cum este corect, am ajuns chiar la inventatorul rolei de hartie igienica.

Atunci cand a fost inventata hartia igienica si a fost prezentat patentul, Seth Wheeler a demonstrat prin mai multe imagini ca hartia igienica se asaza cu hartia in fata, pentru a trage mai usor de ea.

Adevaratii inventatori ai hartiei igienice moderne, fratii Scott, au refuzat sa spuna cuiva cu ce se ocupa, insa produsul lor a avut mult succes si a fost imediat utilizat de catre persoanele bogate. Lor le-a venit pentru prima data ideea de a infasura hartia igienica pe un cilindru, care pe atunci nu era gaurit.  Dar mai tarziu s-au gandit si la asta.

In anii 1880,  cineva si-a dat seama ca prin cilindrul gol al hartiei igienice s-ar putea introduce un soi de suport, care sa faca folosirea mai comoda, asa ca a devenit imediat populara aceasta hartie igienica.

Cum se asaza corect hartia igienica pe suport / foto: Seth Wheeler via Google Patent Database

Cum se asaza corect hartia igienica pe suport / foto: Seth Wheeler via Google Patent Database

In anii ’40 s-a inventat hartia din doua straturi. Cei mai mari consumatori de hartie igienica sunt americanii. Acestia consuma in fiecare an, pe cap de locuitor, 22 de kilograme.

Vechii greci foloseau pentru igiena personala pietre ori bucati de lut, iar romanii se laudau ca folosesc bureti de mare.

In alte zone ale lumii, zapada, muschii de pe copaci, foile de porumb si cartile au fost de mare ajutor.

CITESTE SI: Pui hartie pe capacul toaletelor publice? Iata ce uiti sa faci de fiecare data!

Desi nu ne place, deseori suntem fortati de imprejurari sa folosim toaletele publice, chiar daca le acoperim cu hartie. Multe persoane considera ca se protejeaza daca pun hartie igienica pe capacul acestora, atunci cand le folosesc. De cele mai multe ori toaletele publice nu sunt foarte curate si acest lucru iti poate da fiori pe sira spinarii atunci cand esti nevoit sa le utilizezi.

Cu toate acestea, se pare ca nu este absolut necesar sa acoperi capacul toaletei cu hartie igienica. Nu uita de faptul ca pielea are un rol protector extrem de important. Ea impiedica patrunderea bacteriilor in organism si iti apara sanatatea in foarte multe situatii. Bacteriile din toaletele publice nu pot trece in corp decat daca reusesc sa treaca de aceasta bariera protectoare.

Practic, daca ai o zgarietura sau o rana deschisa este cel mai bine sa folosesti hartia igienica pentru a acoperi capacul toaletei. In caz contrar acest lucru nu este necesar. Desi pare ciudat, studii recente arata ca in toaletele publice nu se afla atat de multe bacterii pe cat credem noi. Intr-o bucatarie sunt de pana la 200 de ori mai multi microbi si totusi pielea ne protejeaza de acestia.

Ar trebui sa te ingrijorezi mai mult de microbii de pe manerele usilor sau de pe robinet. Prin intermediul mainilor poti aduce in organismul tau mult mai multe bacterii. De aceea este foarte important sa iti speli bine mainile cu apa si sapun si eventual sa folosesti un gel dezinfectant ori de cate ori utilizezi o toaleta publica.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Net

To Top